Huuhkaja-luotsi Markku Kanerva joukkueen tulevaisuudesta: "Se on ihan selvää, että meidän täytyy nostaa rimaa korkealle"

Huuhkajat päätti Kansojen liigan lohkovaiheen tappioon –"Hapan maku jäi" 3:52

Suomen jalkapallomaajoukkue kärsi sunnuntaina 2-0 tappion Unkarille Kansojen liigan päätöskierroksen ottelussa. Huuhkajat olivat jo varmistaneet lohkovoiton, mutta tappion myötä pudotuspelien kotietu jäi haaveeksi. Päävalmentaja Markku Kanerva kertoi ottelun jälkeen MTV Sportille ajatuksiaan Huuhkajien jatkosta.

Kuvan videolla Markku Kanervan haastattelu ottelun jälkeen.

Kanerva kierrätti kokoonpanoa edelliseen otteluun verrattuna, ja kentällä nähtiin neljä uutta pelaajaa. Vaihtuvuuden tarkoituksena oli kerätä arvokasta dataa tulevaa varten.

– Kokoonpanon vaihtuvuus ei tarkoittanut sitä, että olisimme jollain tavalla tinkineet tavoitteistamme, vaan lähdimme hakemaan voittoa. Nyt täytyy katsoa analyysin kautta, millainen tilanne on kunkin pelaajan kohdalla jatkoa ajatellen, Kanerva kertoo. 

– Me pelaamme paineen alla kotona tai vieraissa, mutta ennen kaikkea vierasyleisön edessä. Jos sen lisäksi ajatellaan meidän joukkueen ikärakennetta, niin meillä on aika paljon nuoria pelaajia ryhmässä. He ovat vielä kohtalaisen kokemattomia maajoukkuetasolla. Näistä otteluista saadaan lisää oppia, joka on erittäin tärkeää pelaajien kehittymisen kannalta, Kanerva jatkaa.

Suomen ottelut jatkuvat keväällä, kun EM-karsinnat käynnistyvät. Kansojen liigan pudotuspeliottelut pelataan puolestaan EM-kisavuoden 2020 keväällä. Kanerva toivoo, että loukkaantuneet pelaajat saataisiin pian kuntoon, jotta valmennusryhmällä olisi positiivista päänvaivaa joukkueen valitsemisen suhteen.

– Ideaali tilanne olisi tietenkin se, että kaikki olisivat terveinä. Sen jälkeen tehtäisiin sitten vaikeita valintoja siitä, ketkä ovat mukana joukkueessa. Sitä tämä ottelu myös palveli. Sain tietyistä pelaajista infoa, ja näen tulevaisuuden positiivisena, Kanerva toteaa.

– Joukkue on osoittanut vaikeuksista huolimatta sitä joukkuepelaamisen sydäntä, ja tahtotila on joukkueessa erittäin kova. Sen näki kopissa ottelun jälkeen, kun pelaajat olivat erittäin pettyneen näköisiä. Se on kuitenkin ihan selvää, että meidän pitää nostaa rimaa korkealle. Unelma vielä elää, emmekä ole vielä saavuttaneet sitä. Välitavoite on saavutettu, mutta matka ja prosessi jatkuu, Kanerva sanoo.

Tulevien EM-karsintojen lohkoarvonnat suoritetaan 2. joulukuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat