HUSin johtajaylilääkäri: Pääkaupunkiseudulle ei suunnitteilla uusia koronarajoituksia – Uudellamaalla parikymmentä jatkotartuntaa

4:31
Miltä tuntuu kuljetusyrittäjästä, jota syytetään Huuhkaja-fanien koronatuliaisista? Liikennepäällikkö vastaa

Pääkaupunkiseutu pysyy epidemian kiihtymisvaiheessa, eikä uusia rajoituksia ole tällä hetkellä tiedossa. Asiaa puitiin Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän ylimääräisessä kokouksessa iltapäivällä.

– Ei mitään uusia rajoituksia ole suunnitteilla, mutta ei myöskään mitään kevennyksiäkään. Tällä paketilla jatketaan, kertoo HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Kokouksessa läpikäyty tilannekuva oli Mäkijärven mukaan eilistä selkeämpi ja positiivisempi. 

– Vaikka Uudellemaalle tulleita Pietarin EM-kisatartuntoja on nyt jo noin 230, jatkotartuntoja on tällä hetkellä tiedossa vain parikymmentä. Ei mitään suurta määrää, eikä isoja tartuntaketjuja ole paljastunut. Altistumistilanteita on kyllä, ja niitä joitakin on selvityksen alla, mutta tartunnanjäljityksessä on paiskittu kovasti töitä, Mäkijärvi kertoo.

Eilen Mäkijärvi nosti esille uudet rajoituskeskustelut

Vielä eilen Mäkijärvi kertoi, että koronarajoitusten koventaminen on mahdollisuuksien joukossa.

– Jos nämä lukemat lähtevät kovaan nousuun, niin kyllä rajoituskeskustelu täytyy aloittaa uudelleen, hän totesi Kymmenen uutisissa.

Hän totesi Pietarista tulleissa koronatartunnoissa olevan aineikset neljänteen korona-aaltoon. Niin sanottuun perustasoon palaaminen oli hänen mukaansa unohdettava, kun suuntaa oli jälleen yhä pahempaan suuntaan.

Venäjältä tulleilla tuskin todetaan enää paljon koronatartuntoja lähipäivinä

Venäjän-matkailijoiden koronatartuntoja on todettu yhteensä hieman yli 300, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Otto Helve toteaa.

Luku ei ole kasvanut merkittävästi eilisestä. Helve arvioi, että Venäjältä tulleiden positiivisia tuloksia ei lähipäivinä tule enää paljoa, sillä suurin osa matkaajista alkaa olla testattu.

Helven mukaan jatkotartunnoista aletaan saada tarkempaa tietoa seuraavien päivien aikana.

– On mahdollista, että muutamia jatkotartuntoja jo on, mutta ne eivät ole tässä vähän yli 300 tartunnassa mukana. Jatkotartuntojen määrä tarkentuu varmaan lähipäivien aikana pikkuhiljaa.

Suurin osa Venäjältä tulleista tartunnoista on todettu pääkaupunkiseudulla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella on todettu yhteensä 222 tartuntaa Venäjältä palanneilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja