Mainos

HUS:n tutkimusrahasotkusta myös kavallussyyte

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tutkimusrahasotkuista on nostettu lisää syytteitä. Muun muassa jo aiemmin virkarikossyytteen saanut ylilääkäri saa syytteen myös törkeästä kavalluksesta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on nostanut lisää syytteitä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tutkimusrahasotkuista.

Jo aiemmin virkarikossyytteen saanut ylilääkäri joutuu syytteeseen myös törkeästä kavalluksesta. Lisäksi syyte tulee naisen lähimpänä esimiehenä toimineelle ylilääkärille, jota epäillään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteet liittyvät kansainvälisten lääkeyritysten Husille antamiin tutkimusrahoihin. Kalskeen mukaan kavallussyytteen saanut lääkäri jätti tilittämättä HUS:lle osan sille kuuluvista varoista. Lääkäri on nyt eläkkeellä.

Jutussa tehtiin uusi syyteharkinta, koska tutkinnanjohtaja ei ollut tyytyväinen aiempaan ratkaisuun. Siinä poliisin epäilyt laajasta tutkimusrahojen väärinkäytöstä näivettyivät.

Hus sai viitteitä tutkimusrahoihin liittyvistä väärinkäytöksistä vuonna 2001 ja teki itse rikosilmoituksen. Sairaanhoitopiiri arveli kärsineensä keplottelussa lähes miljoonan euron tappiot.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.