Hurjan tuloksen koronan keskellä tehnyt HJK satsaa tuleviin vuosiin – toimitusjohtaja Aki Riihilahti lausuu kovan tavoitteen: "Haluan uskoa"

Helsingin Jalkapalloklubin päättynyttä kautta voi kuvailla monien myönteisten adjektiivien ohella helpottavaksi. Se oli sitä erityisesti siksi, koska seura menestyi surkean edelliskauden jälkeen.

HJK voitti kaikki kilpailut, joihin se osallistui. Se on odotusarvo, joka seuralle asetetaan Suomen rajojen sisällä aina.

Suomen Cupin ja Veikkausliigan voittoa edesauttoi europelien rasitukselta välttyminen, mutta sellainen olosuhde ei kuulu HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahden suunnitelmiin tulevien kausien osalta.

Uefan uusi seurajoukkuekilpailu Konferenssiliiga käynnistyy ensi vuonna. HJK on asettanut tavoitteensa senkin suhteen korkealle.

– Europelijärjestelmän vaihtuminen on ollut jo monta vuotta tiedossa. Mahdollisuus edetä pidemmälle Euroopassa on jo järjestelmänkin kautta huomattavasti isompi, Riihilahti muistutti MTV Urheilun haastattelussa.

– Haluan uskoa, että seuraavan neljän vuoden aikana HJK nähdään lohkovaiheessa muutaman kerran. Mikä vuosi on kyseessä, se on monen sattuman summa. Olemme hoitaneet liiketoiminnan nyt niin, että meillä on mahdollisuus panostaa tuohon tavoitteeseen, Riihilahti sanoo.

Kestävä pohja

Europelit ovat olennainen osa HJK:n liikevaihtoa. Vaikka ne jäivät tänä vuonna välistä, HJK pääsi Riihilahden mukaan koronaviruksenkin keskellä talouden osalta lähes nollatulokseen. Kommenteista on helppo päätellä tulevien suosien sisältävän satsauksia esimerkiksi pelaajabudjettiin.

– Se (nollatulos) kertoo, että liiketoimintamallimme ja tapamme toimia on kestävä jopa kriisiaikojen keskellä. Hyvinä aikoina sieltä on saatavissa voittoakin. Nyt kun olemme saaneet infrastruktuurin kuntoon meillä on vahva voimavara panostaa tuleviin vuosiin.

Riihilahti muistuttaa HJK:n asemasta jalkapallon suuremassa viitekehyksessä. Sillä ei toisin sanoen ole mahdollisuutta pitää kynsin ja hampain kiinni avainpelaajistaan, vaan sekä nuorien että kokeneiden avainpelaajien eteneminen urallaan on myös seuran etujen mukaista.

Viimeisimpiä esimerkkejä tästä ovat seuran jättävät, viime kauden joukkueen johtavat tähdet, maajoukkuepelaajat Nikolai Alho ja Rasmus Schüller.

Samalla se kuitenkin vähintäänkin pitää asemansa; jouluaatonaattona HJK kertoi hankkineensa edelliskauden Veikkausliigan maalikuninkaan Filip Valencicin sekä solmineensa jatkosopimuksen Atom Tanakan kanssa.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, mitä urheilujohtaja Miika Takkula on saanut aikaiseksi. Hän on tehnyt huikean duunin ja muuttanut monta asiaa, jotka aikaisemmin eivät olleet niin hyvällä tasolla. Kehityskäyrä osoittaa oikeaan suuntaan.

Katso Riihilahden pitkä haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin yläosan videosta.

Lue myös:

    Uusimmat