Hurja video K-Marketista: Rohkeat naiset taltuttivat myymälävarkaan – miehet jatkoivat hedelmäpelejään

Kun uusikaupunkilainen kauppias ajautui pieneen pystypainiin näpistyksestä epäillyn miehen kanssa, tilannetta sivusta seuranneet naiset ryntäsivät apuun. Paikalla olleet miehet sen sijaan keskittyivät tiiviisti noin metrin päässä seisoviin peliautomaatteihin.

Uusikaupunkilainen Niina Sevón pysäytti pitämässään K-Marketissa tiistaina henkilön, jonka hän oli nähnyt yrittävän näpistystä. 

– Huomasimme myymälässä hieman epäilyttävän oloisen henkilön. Menin sitten kameroiden taakse ja näin, kun hän pistää tolpan takana jotain paitansa alle. Siirryin häntä vastaan vaivihkaa myymälän ovelle.

Mies ei kuitenkaan kiertänyt kassojen kautta, vaan yritti poistua kaupasta toiselta puolelta, sisäänkäynnin kautta. Sevón ennätti väliin ja otti miehen puhutteluun.

– Pyysin häntä nostamaan paitaansa ja näin, että sinne oli kätketty suklaalevy. Hän alkoi kaivamaan sitä pois, mutta sanoin, että aion soittaa paikalle poliisit. Hän kertoi, ettei jää odottamaan heidän saapumistaan.

"Vasta myöhemmin huomasin, kuinka koomiselta se näytti"

Valvontakameravideo näyttää, kuinka Sevón seisoo miehen ja kaupan ulko-oven välissä. Hän puhuttelee näpistyksestä epäilemäänsä, siniseen huppariin pukeutunutta miestä ja tilanne vaikuttaa vielä rauhalliselta.

Kun myymälän liukuovet avautuvat Sevónin takana, pysäytetty mies pyrkii kuitenkin livahtamaan karkuun.

Sevón tarttuu miestä käsivarresta ja pysäyttää hänen pakonsa. Mies yrittää pyristellä irti naisen otteesta ja näyttää siltä, että Sevón ei saa pidettyä tätä paikoillaan.

Paikalle ryntää kolme tilannetta sivusta seurannutta naista, jotka auttavat Sevónia pitämään miehen myymälän sisäpuolella.

Tilanne ei äitynyt uhkaavaksi, mutta Sevón huomasi valvontakameranauhoista jotain erikoista käytyään niitä myöhemmin läpi.

– En sitä siinä tilanteessa itse tajunnut, kun kaikki tapahtui niin nopeasti. Vasta videoita katsoessa näki, kuinka koomiselta se näytti, Sevón kertoo puhelimessa.

Pelikoneet veivät voiton

Koko välikohtauksen ajan Sevónin takana seisoo mies, joka on tiiviisti keskittynyt edessään seisovaan rahapelikoneeseen. Myöhemmin ennen sinihupparisen pakoyritystä pelikoneille ilmestyy myös toinen mies.

Kaksikko on välikohtauksen alkaessa noin metrin päässä kahakasta, mutta he eivät juurikaan välitä takaan tapahtuvista asioista.

– Poliisien saapumisessa meni kauan. Tuntui siltä, että olisi kulunut ainakin 10 tai 15 minuuttia. Siinä vaiheessa koputin toista miestä olkaan, että voitko auttaa sen aikaa. Hän tuli viereeni seisomaan ja oli siinä niin pitkään, että poliisit tulivat. Hän ei kuitenkaan reagoinut mitenkään ennen kuin pyysin.

Sivullisten reagoimattomuus ei kuitenkaan harmita Sevónia yhtä paljon kuin välikohtauksesta aiheutunut ylimääräinen vaiva.

– Enemmänkin ärsytti se, että tällaisen takia asiakkaamme joutuivat jonottamaan. Minua olisi tarvittu kassalla ja sinne kertyi ruuhkaa, kun täytyi käyttää tällaiseen aikaa, hän sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja