Hurja painonnousu! NHL-superlupaus Rasmus Dahlin on takonut kiloja – näin Buffalon suomalaisten paino on muuttunut

Ruotsalainen superlupaus Rasmus Dahlin on yrittänyt viime ajat vahvistaa kroppaansa, ja hän vaikuttaa tässä myös onnistuneen. Buffalo Sabresissa jääkiekon NHL:ää pelaava 20-vuotias puolustaja on nimittäin kasvattanut massaansa viime kaudesta yli kuudella kilogrammalla.

Siinä missä Dahlin painoi viime kaudella 87,5 kiloa, 191-senttisen ruotsalaisen paino on tätä nykyä 93,9 kiloa. Kamppailuissa aiemmin hivenen köykäisenä näyttäytynyt ruotsalaistaituri on halunnut parantaa fyysistä peliään.

– Kun mietin viime kauttani, halusin kerryttää lisää painoa ja lihaksia kuntosalilla. Siihen pääasiassa keskityin, Dahlin kertoi Buffalo Sabresista The Athleticille kirjoittavan John Voglin mukaan.

Buffalo Sabresin päävalmentaja Ralph Krueger lupaili isoa roolia joukkueesta haluavalle ja kiekotonta peliä kehittämään pyrkivälle Dahlinille The Buffalo Newsin mukaan enemmän jääaikaa alkavalla kaudella.

– Rasmus on myös pelaaja, jonka täytyy jatkaa kasvuaan, jotta voimme joukkueena tulla paremmiksi ja saavuttaa tavoitteemme, Krueger sanoi.

Dahlin on pelannut kaksi NHL-kautta. Viime kaudella hän kirjautti 59 runkosarjaotteluun tehopisteet 4+36=40.

Suomalaisten paino nousussa

The Athleticin John Vogl jakoi myös koko Buffalon NHL-miehityksen painolukemat paunoina viime kaudelta ja nyt uusista mittauksista. Mukana ovat suomalaispuolustajien Rasmus Ristolaisen ja Henri Jokiharjun sekä suomalaishyökkääjä Arttu Ruotsalaisen lukemat.

193-senttisen Ristolaisen paino on liikahtanut aavistuksen: 99,8 kilosta 100,2 kiloon. 183-senttinen Jokiharju on puolestaan nostanut painoaan 88,4 kilosta 90,2 kiloon.

175-senttinen, Ilveksessä alkukauden lainalla pelannut Ruotsalainen on niin ikään kerryttänyt massaa. Viime kaudella painoa oli 82,1 kiloa, nyt 83,9 kiloa.

NHL-kausi alkaa ensi viikon keskiviikkona, 13. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat