Pohjois-Amerikassa kohistaan: ex-TPS-lupauksen muodonmuutos herättää huomiota

Pohjois-Amerikassa kohistaan viime vuoden NHL-ykkösvaraus Juraj Slafkovskyn muodonmuutoksesta. TPS:stä takavuosilta tuttu, nykyisin Montreal Canadiensia edustava slovakialaiskiekkoilija on pudottanut reilusti painoaan.

191-senttinen Slafkovsky painoi vuosi sitten Montreal Canadiensin harjoitusleirin yhteydessä tehdyssä punnituksessa 108 kiloa. Nyt 19-vuotias hyökkääjä valottaa painavansa kuitenkin 102–103 kiloa.

– Vähän kevyempi kuin viime vuonna, hän kuvailee muutostaan Montreal Gazettelle.

Lehti luonnehtii Slafkovskyn näyttävän "paljon hoikemmalta". 

NHL:ssä viime kaudella debytoinut Slafkovsky ei kuitenkaan osannut vastata kysymykseen ihanteellisesta pelipainostaan.

– Koen oloni hyväksi kehossani ja luultavasti aloitan näin, en ajattele sitä paljon. Ajattele vähemmän ja pelaa vain. Jos sinusta tuntuu hyvältä, kaikki on hyvin, nuorukainen filosofoi.

"Paine vastaan nautinto"

Vasemman polven vammasta kärsineellä Slafkovskylla on kertynyt ottelutaukoa, sillä hän pelasi viimeksi tammikuun puolivälissä. Hänen mukaansa polvi on kuitenkin nyt "110-prosenttisessa kunnossa", ja slovakialainen on innoissaan alkavasta NHL-kaudesta. 

Slafkovsky tahkosi viime kaudella pelkästään NHL-pelejä: vyölle kertyi 38 runkosarjaottelua tehopistein 4+6=10. Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louisin mukaan nuorukaisen on määrä aloittaa sesonki jälleen ylhäällä.

– Hän on ykkösvaraus ja asettaa itselleen paljon paineita. Minun nähdäkseni asetelmana on paine vastaan nautinto. Hänen täytyy pitää hauskaa. Hän ei voi ottaa itseään niin totisesti, St. Louis sanoo ja lisää, että tarkoituksena on auttaa slovakialaista asiassa.

– Samalla kun teemme niin, meidän on oltava varovaisia, ettemme tapa hänen intohimoaan, koska hän rakastaa peliä.

Slafkovsky haluaa tulevalla sesongilla luottaa itseensä viime kautta enemmän, olla itsevarmempi.

Slafkovsky edusti Turun Palloseuraa vuosina 2019–22. Kaudella 2021–22 hän debytoi miesten pääsarjassa ja pelasi enimmäkseen TPS:n SM-liigajoukkueessa. Tuolla sesongilla slovakialaisjuniori teki kovaa jälkeä myös olympia- ja MM-kisoissa. Pekingin olympialaisissa hän voitti turnauksen maali- ja pistepörssin, hänet valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, ja kaulaan ripustettiin pronssi.

Lue myös:

    Uusimmat