Hurja Mikko Rantanen takoi hattutempun – ohitti kaikkien aikojen suomalaistilastossa Saku Koivun

Mikko Rantanen takoi hattutempun NHL:ssä – nousi kaikkien aikojen tilastossa Saku Koivun ohi 1:28
Mikko Rantanen takoi hattutempun NHL:ssä – nousi kaikkien aikojen tilastossa Saku Koivun ohi (Video: NHL.com)

Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Mikko Rantanen oli täysin pitelemätön, kun hänen joukkueensa löi St. Louis Bluesin maalein 4–3.

Hattutempun takonut Rantanen aloitti maalitehtailunsa jo pelin avauserässä, kun hän laukoi kiekon tarkalla rannelaukauksella ohi St. Louisin maalia vartioineen Jordan Binningtonin.

Toisen erän lopulla verkko heilui jälleen. Tällä kertaa Rantanen tuikkasi lapansa Jonathan Drouinin voimakkaan syötön eteen ja kiekko kimposi komeasti maaliin.

Rantanen kruunasi hattutemppunsa päätöserässä latomalla kiekon Valeri Nitshushkinin syötöstä reppuun ja varmistaen 4–3-osumallaan voiton Coloradolle.

Hattutempun takonut Rantanen valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Rantanen on tehnyt tällä kaudella nyt 37 maalia ja 93 tehopistettä 69 pelaamansa ottelun aikana.

Rantanen nousi hattutemppunsa myötä myös NHL:n suomalaisten kaikkien aikojen maalitilastossa viidenneksi ohi Saku Koivun (255 maalia). Rantanen on tehnyt NHL:ssä nyt 257 maalia. Seuraavaksi Rantasen tähtäimessä on Aleksander Barkov, joka on tehnyt 261 NHL-maalia.

Barkovin lisäksi Rantasen edellä ovat Olli Jokinen (321), Jari Kurri (601) ja Teemu Selänne (684).

Justus Annunen torjui ottelussa 30 St. Louisin laukausta. Bluesin Kasperi Kapanen ja Avalanchen Artturi Lehkonen jäivät ottelussa pisteittä.

Lue myös:

    Uusimmat