Hurja huhu: Seuraavaan Ford Mondeoon halutaan leipoa katumaasturimaisia piirteitä – uusi kilpailija Subaru Outbackille?

3:20
Tältä näyttää uusimman sukupolven Ford Mondeo, jonka saa nyt myös hybridifarmarina.

Ford Mondeo kokee mielenkiintoisen muutoksen, mikäli brittilehden tiedot osoittautuvat oikeiksi.

Brittiläisen Autocarin tietojen mukaan seuraavan sukupolven Ford Mondeossa tullaan näkemään katumaasturimaisia piirteitä. Varsinaista SUV-mallia siitä ei kuitenkaan oltaisi tekemässä, vaikka valmistajien katumaasturi-innostukselle ei loppua olekaan näkyvissä.

Fordin tarkoituksena on Autocarin mukaan pitää Mondeo kilpailukykyisenä eurooppalaisasiakkaiden vilkuillessa edelleen katumaastureiden perään. Autocar epäilee lähteistään saamiensa tietojen perusteella, että Mondeo voisi olla Subaru Outbackin tyyppinen korotettu farmari.

Mondeon tulevaisuus on huhujen mukaan ollut jossain määrin vaakalaudalla, ja esimerkiksi Yhdysvalloissa Ford on jo ilmoittanut tappavansa Mondeon jenkkiversion Fusionin. On kuitenkin mahdollista, että uutta, mahdollisesti katumaasturimaisempaa Mondeota myytäisiin Jenkeissäkin Mondeona.

Katumaasturin ja tavanomaisen henkilöauton parhaat puolet

Autocarin tiedot pohjautuvat sen näkemään varaosaluetteloon, josta maininnat seuraavan sukupolven Mondeosta on sittemmin poistettu. Auton julkaisuajankohdaksi oli mainittu vuoden 2021 kolmas neljännes eli käytännössä loppukesä tai alkusyksy.

Fordin uusista liiketoiminnoista, teknologiasta ja strategiasta vastaava johtaja Jim Farley vihjasi vuonna 2018, että yhtiö voisi tulevaisuudessa siirtyä perinteisistä sedan-koreista hieman monikäyttöisempiin korimalleihin. Farley viittasi tällä autoihin, jotka olisivat jotain katumaastureiden ja sedaneiden välimaastosta.

Nämä autot tarjoaisivat asiakkaille katumaastureiden hyötyjä, mutta pienemmällä vaikutuksella polttoaineen kulutukseen.

Ford kieltäytyi kommentoimasta huhuja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja