Ison-Britannian poliisi on pulassa sähköautojensa kanssa – nyt hankitaan taas dieseleitä

1:28
Tältä näyttävät brittipoliisin testikäytössä olevat Ford Ranger Raptor ja Focus ST.

Useat poliisilaitokset ovat tuskailleet sähköautojensa kanssa Isossa-Britanniassa.

Ison-Britannian poliisivoimien käyttöön on hankittu satoja sähköautoja. Kentältä saatujen kokemusten mukaan ne eivät kuitenkaan palvele tarkoituksessaan siihen malliin kuin etukäteen arvioitiin.

Saarivaltion 46 poliisilaitoksesta 30 on hankkinut sähköautoja. Yhteensä autoja on joko ostettu tai liisattu poliisin käyttöön ainakin 448 kappaletta.

Auto lataukseen kesken vuoron

Autot eivät kuitenkaan ole vastanneet poliisin toiveita, ja niitä käytetäänkin monin paikoin enää kiireettömiin tehtäviin.

Isoimmat ongelmat ovat liittyneet autojen toimintamatkaan sekä hitaaseen lataamiseen. Poliisityön suorittamisen kannalta ei ymmärrettävästi ole ideaalia, mikäli partioauto on kesken vuoron pitkiä aikoja latauksessa.

– Markkinoilla ei toistaiseksi ole vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntäviä ajoneuvoja, jotka vastaisivat poliisin tarpeita takaa-ajokäytössä, Suur-Lontoon poliisista kerrottiin.

Useat poliisilaitokset ovatkin päätyneet hankkimaan lisää dieselkäyttöisiä partioautoja, jotka soveltuvat sähköautoja paremmin myös takaa-ajoihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja