Hurja huhu: Helsingin juhlaviikoille suunnitteilla ennennäkemätön, aamuun kestävä show – tuleeko sukupolvensa lahjakkain säveltäjä Suomeen?

Nähdäänkö juhlaviikoilla 8-tuntinen konsertti, joka kuunnellaan sängyssä maaten? 0:25
Nähdäänkö Helsingin juhlaviikoilla Max Richterin kahdeksantuntinen Sleep-konsertti?

Elo–syyskuussa pidettäville Helsingin juhlaviikoille on tulossa ennennäkemätön show. MTV Uutisten saamien tietojen mukaan on mahdollista, että sukupolvensa lahjakkaimmaksi säveltäjäksi kutsuttu Max Richter tuo Sleep-konserttinsa Suomeen.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan Helsingin juhlaviikoille on tulossa musiikkiesitys, joka kestää alkuillasta aamuun asti. Musiikkiesityksen lavan edustalle tuodaan suuri määrä sänkyjä, jotka ovat osa ohjelmanumeroa.

Kyseessä on tiettävästi show, jollaista ei ole Suomessa ennen nähty.

MTV Uutiset otti yhteyttä Helsingin juhlaviikkojen vastaavaan tuottajaan Niko Wilkinsoniin ja vastaavaan tiedottajaan Laura Gottlebeniin. He vahvistavat, että juhlaviikoilla nähdään jotain ennennäkemätöntä.

Wilkinson ja Gottleben haluavat kuitenkin pitää yksityiskohdat salassa, kunnes Helsingin juhlaviikkojen ohjelma julkaistaan 25. huhtikuuta. Helsingin juhlaviikot pidetään 15. elokuuta –1. syyskuuta.

Voisiko se olla Max Richter?

MTV Uutisten saama kuvaus kuulostaa brittiläisen säveltäjän Max RichterinSleep-teokselta. The Rolling Stone -lehden jutussa konserttia kuvaillaan jättimäiseksi tuutulauluksi. 

Sleep-teoksen yleisö makaa sängyissä ja kuuntelee soittoa kahdeksan tuntia kestävän konsertin ajan. Max Richterillä on edessään 250 sivullista pianonuotteja, jotka hän soittaa konsertissa.

– Tehtävä tuntuu mahdottomalta alkuillasta, Richter sanoo The Rolling Stonelle.

53-vuotiaan Richterin musiikkia on kuultu muun muassa televisiosarja Black Mirrorissa, sekä elokuvissa Arrival ja Waltz with Bashir. Muun muassa BBC on tituleerannut Richteriä yhdeksi sukupolvensa lahjakkaimmista säveltäjistä. Hän yhdistää musiikissaan klassista ja kokeilevaa elektronisia vaikutteita.

Richter on tehnyt musiikkia paitsi elokuviin, myös muun muassa balettiin ja oopperaan. Hän on julkaissut kahdeksan soololevyä, joista viimeisin Three Worlds: Music from the Woolf Works julkaistiin vuonna 2017.

Lue myös:

    Uusimmat