Huomenta Suomi: Opiskelukämppiä ei riitä kaikille

Opiskelija-asuntotilanne ei ole sen helpompi tänä syksynä kuin edellisinäkään. Asuntojonossa on yli 20 000 opiskelijaa.

Elokuun alussa oli opiskelijasäätiöiden jonossa yli 20 000 opiskelijaa. Vaikka jonoja puretaan jatkuvati, jäävät tuhannet opiskelijat ilman asuntoa. Syksyn mittaan tilanteeseen on luvassa kuitenkin helpotusta ja talvella saattaa löytyä tyhjilläänkin olevia soluasuntoja.

Opiskelijasäätiöiden asuntoihin on tunkua, koska vapaiden markkinoiden vuokrakämpät saattavat olla opiskelijan budjetille liikaa. Kaikille ei löydy asuntoa heti lukukauden alettua, mutta väliaikaisratkaisun löytäneille on luvassa helpotusta myöhemmin.

VASTAA KYSELYYN:

– Tilanne rauhoittuu loka-marraskuussa. Kun tullaan talveen, niin asunnon voi saada suhteellisen nopeallakin aikavälillä, kertoo Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön asiakkuuspäällikkö Liina Länsiluoto Huomenta Suomen haastattelussa.

Kaikille opiskelijoille ei kuitenkaan mikä tahansa majoitus kelpaa, vaan moni haikailee oman yksiön perään.

– Suurin osa kysyy yksiötä. Jos yksiötä ei löydy, niin asunto jää ottamatta, ihmettelee Turun Ylioppilaskyläsäätiön toimitusjohtaja Kalervo Haverinen.

Haverisen mukaan vaikein asuntotilanne Helsingin jälkeen on Tampereella. Kysyntä ylittää tarjonnan myös muilla suuremmilla opiskelupaikkakunnilla. Opiskelija-asuntosäätiöissä ei kuitenkaan tiedetä yhdenkään opiskelijan opiskelujen kaatuneen asunnon puutteeseen.

Katso Huomenta Suomen uutiset aiheesta (alkaa kohdasta 1:56)


MTV3/Jokakoti

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja