SpaceX-yhtiön Crew Dragon -alus on perillä! Astronautit telakoituivat arvioitua aiemmin kansainväliselle avaruusasema ISS:lle

SpaceX-yrityksen avaruusalus kuljetti kaksi amerikkalaista astronauttia kansainväliselle ISS-avaruusasemalle. MTV Uutiset näytti aluksen telakoinnin asemalle suorana.

Yhtiön raketti laukaistiin onnistuneesti Yhdysvaltain Floridasta lauantaina. Falcon 9 -raketti vei astronautit Robert Behnkenin ja Douglas Hurleyn ensin avaruuteen.

Siellä matka jatkui Crew Dragonilla avaruusasemalle. Miehistöalus telakoitui avaruusasemalle Suomen aikaa sunnuntaina kello 17.22. 

Kyseessä on historian ensimmäinen yksityisen yrityksen toteuttama miehitetty avaruuslento.

Näin astronautit Bob Behnken ja Doug Hurley ovat raportoineet tilanteestaan avaruudesta käsin. Katso Nasan video alla olevasta tviitistä tai täältä.

Avaruuslento on siinäkin mielessä poikkeuksellinen, että Yhdysvallat lähetti avaruuteen astronauttejaan oman maan maaperältä ensi kertää yhdeksään vuoteen. Heitä on vuodesta 2011 saakka lennätetty avaruusasemalle venäläisten avustuksella Soyuz-aluksella.

Telakoinnin on määrä tapahtua kello 17.29 Suomen aikaa. Tapahtumia voi seurata suorana tähän artikkeliin liitettävältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat