Huomasitko? Rallin mestarisuosikki osoitti upeaa urheiluhenkeä uransa suurimman pettymyksen hetkellä: "Elfyn Evansissa on arvokkuutta"

1:48
Kooste Monzan MM-rallin lauantaiaamun tapahtumista

14 pisteellä rallin MM-sarjaa johtava Elfyn Evans teki lauantaina kauden ensimmäisen virheensä, ja se uhkaa käydä hänelle kalliiksi.

Tasaisen, upean kauden ajanut Evans lipsautti ulos Monzan MM-rallin 11. erikoiskokeella. Tien pinnassa oli ulosajopaikassa runsaasti loskaa, joka teki tiestä äärimmäisen liukkaan.

Evans ja kartanlukija Scott Martin yrittivät päästä takaisin tielle, mutta tehtävä oli toivoton. He nousivat autosta, ja Evans meni välittömästi varoittamaan takana tulevia. Näin esimerkiksi seuraavana paikalle ajanut tallikaveri Sébastien Ogier osasi varoa vaarallista paikkaa. Ogier on Evansin lähin uhkaaja MM-sarjassa.

WRC All Liven asiantuntija Julian Porter piti Evansin toimintaa esimerkillisenä ja huomautti, että varoituksesta huolimatta Ogierillakin oli vaikeaa Evansin ulosajopaikassa.

– Elfyn Evans nousi autosta, ja ensimmäinen asia, mitä hän teki, oli juosta varoittamaan kovinta kilpakumppaniaan MM-sarjassa. Jos Evans ei olisi ollut siellä, Ogier olisi ajanut ulos, koska Ogier oli vähällä ajaa ulos, vaikka hidastikin. Olemme nähneet kuljettajia, jotka ovat tehneet virheen ja piileskelleet puskassa, kun heidän tallikaverinsa ja kilpakumppaninsa ovat tulleet ohi. Elfyn Evansissa on arvokkuutta. Hän ei piileskellyt mutkan takana, Porter ylisti.

– Mikään sääntö ei velvoita kuljettajia varoittamaan takana tulevia. Ainoa sääntö on se, että kuljettajien täytyy näyttää ok-kylttiä ja asettaa varoituskolmio. Varoituskolmio voi tarkoittaa ihan mitä vain, mutta kun näkee, että kilpakumppani seisoo tien vieressä varoittamassa, tietää, että edessä on vaikea paikka. Elfyn olisi voinut vain asettaa siihen varoituskolmion ja seistä mutkan takana. Scott Martin olisi voinut seistä siellä ok-kyltin kanssa, ja kaikki olisi ollut kunnossa. Ymmärrättehän, mitä sanon: tässä oli erittäin, erittäin paljon urheiluhenkeä. Elfynin sydän oli juuri revitty rinnasta.

Ogier teki pätkälle 6,6 sekunnin pohjat, ja hän johtaa rallia 20,4 sekunnin erolla Hyundain Dani Sordoon.

– Ensimmäinen reaktioni (Evansin ulosajoon) oli, että minun ei parane tehdä samoin. Uskomatonta. Se mutka, jossa hän ajoi ulos... Siinä ei voi tehdä mitään. Olen todella pahoillani hänen puolestaan. Minulla on vielä paljon tekemistä. MM-taistelu ei ole ohi. Minun täytyy päästä maaliin, ja se on valtava haaste. Tämä ei ollut enää taistelua, tämä oli selviytymistä, Ogier sanoi ek-maaliin päästyään.

Mikäli Ogier voittaa, hän on likimain täysin varmasti 7-kertainen maailmanmestari.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja