Tommi Mäkinen silmin nähden järkyttynyt MM-rallin sokkikäänteestä: "Ei ole sanoja"

1:48
Videokooste lauantaiaamupäivän tapahtumista Monzan MM-rallissa.

Rallin MM-sarjaa johtava Toyotan Elfyn Evans joutui keskeyttämään kauden viimeisen osakilpailun, ja tämä saattaa viedä häneltä maailmanmestaruuden.

Evans oli yhdeksän erikoiskokeen jälkeen rallissa kolmannella sijalla, ja kaikki oli tukevasti hänen omissa käsissään siitäkin huolimatta, että lähin uhkaaja, tallikaveri Sébastien Ogier oli ykkössijalla.

Rallin 10. erikoiskoe keskeytettiin ja myöhemmin peruttiin kokonaan, kun M-Sportin Gus Greensmith ja Hyundain Ole Christian Veiby ajoivat ulos erittäin vaikeissa, lumisissa ja loskaisissa olosuhteissa, ja Veibyn auto tukki tien takana tulevilta.

11. erikoiskokeella olosuhteet olivat vieläkin vaikeammat, ja ne kävivät Evansin kohtaloksi. Evansin Toyota lähti luisuun oikealle kääntyvässä mutkassa, ja walesilaiskuljettajasta tuli hetkessä matkustaja. Auto painui ojaan ja osui puuhun, eivätkä Evans ja kartanlukija Scott Martin voineet tehdä mitään saadakseen auton takaisin tielle.

Keskeytys tietää sitä, että mikäli 20,4 sekunnin marginaalilla rallia johtava Ogier pitää pintansa loppuun asti, Evansin haave maailmanmestauudesta kariutuu.

Toyotan tallipäällikölle Tommi Mäkiselle Evansin ulosajo oli kova paikka.

– Tämä on hullua. Olosuhteet ovat hullut. Ei ole sanoja. Emme taida nähdä uutta mestaria, silmin nähden järkyttynyt Mäkinen sanoi WRC All Live -lähetyksessä.

– Elfyn käsitteli tilanteen koko ajan todella hyvin ja ajoi uskomattoman hienosti. Siitä ei ole puhettakaan. Ehkä hän ajoi vähän liian lujaa. Ehkä. On vaikea ymmärtää, mikä on oikea nopeus, kun ajaa tällaisissa olosuhteissa. Vaikeita aikoja.

Mäkinen ei ollut järkyttynyt vain Evansin vaan myös Toyotan puolesta. Evansin keskeytys tarkoittaa sitä, että Hyundai on vahvoilla taistelussa valmistajien maailmanmestaruudesta. Dani Sordo on toisena, Ott Tänak kolmantena, joten vaikka Ogier voittaa, Hyundai on mestari.

Toyotan ainoa toivo lepää siinä, että viidentenä oleva Kalle Rovanperä onnistuisi jotenkin nousemaan jommankumman Hyundai-kuljettajan edelle. Tehtävä on mahdoton ilman Sordon tai Tänakin virheitä tai epäonnea, sillä Rovanperä on heistä yli 40 sekunnin päässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja