Mainos

Huoltoasemille ei lisäaikaa investointeihin

Huoltoasemat eivät saa lisäaikaa ympäristöinvestointien tekemiseen. Investointikustannuksien vuoksi useat huoltoasemat joutuvat lopettamaan toimintansa.

Ympäristöinvestoinnit käyvät kalliiksi huoltoasemille

Kauppa- ja teollisuusministeriö on hylännyt Bensiinikauppiaitten liiton esityksen, että investointien takaraja siirrettäisiin vuoden 2003 alusta vuoden 2005 loppuun. Bensiinikauppiaiden liitossa arvellaan, että pari sataa jakeluasemaa lopettaa toimintansa, koska niillä ei ole varaa suojata ympäristöään.

Uusien määräysten mukaan jakeluasemien on varmistettava esimerkiksi kaukaloilla tai öljynerotuskaivoilla, ettei maaperään pääse vaarallisia aineita. Määräykset merkitsevät uusien putkistojen ja säiliöiden rakentamista ja mittarikentän kaukalointia. Monille asemille joudutaan rakentamaan myös läpäisemättömiä maa-aineskerroksia.

Investointikustannuksien arvellaan olevan keskimäärin 200 000 markkaa jakeluasemaa kohti, mutta enimmillään ne voivat nousta jopa miljoonaa markkaan. Jos tontilta löytyy saastuneita maa-alueita kustannukset nousevat vieläkin korkeammalle.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.