Huoltoasema myi bensaa niin halvalla, että viranomaisetkin puuttuivat peliin – tällaisesta litrahinnasta ei Suomessa kannata edes haaveilla

Etanoliauto haastaa ekologisuudellaan ja polttoainekuluillaan 10:16
Näin tehdään tavallisesta bensiinikäyttöisestä autosta etanoliauto.

Bensaa saa tällä hetkellä tavanomaista halvempaan hintaan. Huokean polttoaineen luvatussa maassa, Yhdysvalloissa, hinta on pudonnut suomalaisittain tarkasteltuna jo naurettavan alas.

Bensiinin hinta on pudonnut reippaasti öljyn maailmanmarkkinahintojen laskun myötä.

Suomessa 95-oktaanista saa tällä hetkellä halvimmillaan noin 1,20 eurolla per litra, mutta Yhdysvalloissa, jossa polttoaine on tavallisestikin huomattavasti edullisempaa kuin meillä, puhutaan tällä hetkellä äärimmäisen halvasta menovedestä.

Halpa bensa aiheuttaa ruuhkia muuallakin kuin Suomessa

Clevelandilaisella huoltoasemalla bensiiniä myytiin maanantaina 0,69 dollarisentin gallonahintaan. Helpommin käsitettävään muotoon muunnettuna hinta oli vaatimattomat 0,17 euroa litralta.

Paikalliset reagoivat poikkeuksellisen huokeaan polttoaineeseen tasan samaan tapaan kuin suomalaisetkin, ja huoltoasema sekä sille johtavat tiet ruuhkautuivat päivän aikana pahoin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Aiheesta uutisoivan The Drive -autojulkaisun mukaan kaupungin viranomaiset kehottivat huoltoasemayrittäjää lopettamaan turhan aggressiivisen hinnoittelun, sillä ihmisten pakkautuminen yhteen paikkaan ei ole ohjeistusten mukaista toimintaa tämänhetkisessä pandemiatilanteessa.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat