Huolestuneen Mercedes-pomon analyysi: ”Vettel olisi voittanut kisan helposti”

Mercedeksen Lewis Hamiltonin neljän kilpailun voittoputki katkesi Austinissa Kimi Räikkösen ajettua voittoon. Mercedes-pomo Toto Wolff arvioi, että Sebastian Vettel olisi todennäköisesti voittanut, jos ei olisi osunut Daniel Ricciardoon.

Vettel pyörähti radalta hänen renkaansa osuttua ohitustilanteensa Ricciardon renkaaseen. Samalla Vettel menetti voittomahdollisuutensa. Maaliin Vettel ajoi neljäntenä.

Wolff uskoo, että Vettel olisi voittanut, jos olisi pysynyt radalla.

– Kuvitelkaa, jos Sebastian ei olisi pyörähtänyt ensimmäisellä kierroksella. Luulen, että hän olisi voittanut kisan helposti, hän sanoi.


Austinin kisaviikonlopun yllätys oli, ettei Mercedes ollutkaan enää ylivoimainen. Ferrari päihitti Mercedeksen suoranopeuksissa.

Kuljettajien mestaruustaisto on käytännössä kuitenkin taputeltu. Lewis Hamilton tarvitsee mestaruutensa varmistamiseen enää viisi pistettä. Mutta valmistajien mestaruustaistossa Ferrarilla on vielä saumaa.

– Kuljettajien mestaruustaistossa olemme vahvoilla, mutta olen aina sanonut, ettei meidän tulisi menettää palloa. Olemme nähneet sen ennenkin muissa tiimeissä ja valmistajien mestaruus on tiimille hyvin tärkeä, Wolff sanoi.

Wolff tekeekin selväksi, että Mercedes joutuu taistelemaan vielä tosissaan.

– Mitään ei ole vielä ratkaistu. 129 pistettä on jaossa. Meillä on 66 pisteen johto, joka tietysti on hyvä etumatka. Mutta ei ole syytä lepäillä laakereillaan ja ajatella, että mestaruuspysti olisi jo käsissämme, koska meillä ei sitä ole.

 


Lue myös:

    Uusimmat