Miksi Mercedes-pomo ei heti onnitellut Hamiltonia? – "Olin niin vihainen"

Lewis Hamilton varmisti Meksikon kisassa mestaruutensa, mutta tunnelma oli Mercedeksellä alamaissakin. Kova rengaskulutus ja selvä tappio Red Bullille ja Ferrarille suorastaan järkyttivät tiimin johtoa.

Hamiltonille riitti viidennen maailmanmestaruutensa varmistamiseen Meksikossa nelostilakin.

– Fantastinen tittelimäärä. Olen niin iloinen ja tiimin ja Lewisin puolesta, mutta tämä tuntuu katkeransuloiselta. Meillä oli todella huono kisa ja täyty ymmärtää syy, mutta meidän pitäisi olla tyytyväisiä mestaruuteen, kommentoi Mercedeksen moottoriurheilupomo Toto Wolff Sky Sportsille.


Mercedes suunnitteli vievänsä kisan läpi yhdellä pysähdyksellä, mutta joutuikin vaihtamaan kolmen pysähdyksen taktiikkaan. Merkittävä yllätys oli, että tällä kaudella monessa kisassa dominoinut tiimi oli niin suurissa vaikeuksissa.

– Kaikilla on näyttänyt olevan ongelmia. Olemme nähneet sen aiempina vuosina. Täytyy ymmärtää, miksi, Wolff pyöritteli.

Wolff myönsi, ettei ollut riemuissaan Hamiltonin selviydyttyä ruutulipulle. Hän onnitteli Hamiltonia vasta sitten, kun tämä oli noussut autostaan.

– En sanonut mitään radiossa Lewisille, kun hän ajoi maaliin, koska olin niin vihainen kisastamme

Heikon tuloksen myötä Mercedes saa vielä taistella valmistajien pisteistä. Mercedes johtaa Ferraria 55 pisteellä. Ajamatta on kaksi kisaa, joten Ferrarilla on vielä pienehkö mahdollisuus.

– Valmistajien mestaruus on vielä jaossa ja täytyy pärjätä vahvasti Brasiliassa, Wolff totesi tilanteesta lyhyestä.


Lue myös:

    Uusimmat