Mersu-pomo puolusti tallipelistä epäiltyä Ferraria: "En usko, että he odottivat sitä"

Ferrari ei järjestänyt Monacon GP:n voittoa Sebastian Vettelille tallitoveri Kimi Räikköseen sijaan, näkee Mercedeksen moottoriurheilupomo Toto Wolff.

Vettel varmisti Monacon GP:n voiton, kun hän nousi varikkostoppien aikana kärjessä olleen tallitoveri Räikkösen edelle. Tilanne herätti epäilyjä siitä, että Ferrari halusi taktikoida saksalaiskuskin kärkeen, jotta tämä saisi maksimaalisen hyödyn MM-taistelussa.

Muun muassa Mersu-kuski Lewis Hamilton sanoi, että Ferrari on selvästi valinnut Vettelin ykköskuskikseen. Myös Wolffilta tiedusteltiin kisan jälkeen mielipidettä italialaistallin taktiikkaan, jossa Räikkönen otettiin ensin varikolle.

– Renkaiden käyttäytymisestä (varikkostopin jälkeen) ei ollut selvää kuvaa. Heidän piti ottaa toinen kuskeista sisään ja vaihtaa alle superpehmeät renkaat. Lopputulos oli se, että superpehmeät renkaat eivät olleet tarpeeksi nopeat, Sebastian sai aikaan mykistäviä kierroksia ultrapehmeillä ja se antoi hänelle mahdollisuuden päästä Kimin ohi. En usko, että he odottivat sitä, Wolff kertasi.

– Tämä on heidän kannaltaan oikea tulos valmistajien ja kuljettajien MM-taistoja silmällä pitäen, mutta en usko, että he järjestivät asian.

Ferrari johtaa nyt Mercedestä 17 pinnalla valmistajien puolella. Vettelin etu Hamiltoniin on kuskien MM-sarjassa 25 pistettä. Wolff vitsaili, että Ferrari on nyt samassa tilanteessa kuin Mercedes viime vuosina.

– Sait kaksoisvoiton, mutta joudut selittämään, miksi oikea kaveri voitti.

– He ansaitsivat voiton, heillä oli nopein auto. Tiimituloksena kaksoisvoitto on hyvä. Onnittelut heille, meidän on annettava heille tunnustusta, Wolff summasi.

Lähde: Autosport

Lue myös:

    Uusimmat