Mainos

Hukkuneita vähemmän kuin viime vuonna

Vähennystä tapahtui etenkin uidessa hukkuneiden määrässä.

Suomessa hukkui tänä vuonna marraskuun loppuun mennessä 150 ihmistä. Se on 19 vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton keräämien tietojen mukaan hukkuneista miehiä on 125 ja naisia 25.

Vähennystä tapahtui etenkin uidessa hukkuneiden määrässä. Uidessa hukkuneita oli marraskuun lopussa 30 eli 28 vähemmän kuin viime vuonna.

Myös vesiliikenteessä hukkuneiden määrä on vähentynyt. Vesiliikenteessä hukkui viime kuun loppuun mennessä yhteensä 51 ihmistä, kun taas vuosi sitten luku oli 61.

Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto muistuttaa jälleen talven tulosta ja heikoista jäistä. Liiton mukaan jään pitää olla viisisenttiä paksua teräsjäätä, jotta se kantaisi yksinään kulkevan ihmisen. Ulkoilijan on hyvä muistaa myös, että mahdolliset halkeamat heikentävät jään kantavuutta, vaikka ne eivät ulottuisikaan jään läpi.

Vähimmäisvarusteet jäällä liikkumiseen ovat liiton mukaan kaulalla roikkuvat jäänaskalit sekä metallipäinen keppi jään kestävyyden kokeilemiseksi. Myös kelluttavaksi pakatti selkäreppu on syytä ottaa mukaan veteen vajoamisen varalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.