Mainos

Huippuviran saanut Salmi: EU ei voi uinahtaa hetkeksikään terrorismin torjunnassa

Huippuviran EU:n tilannekeskuksesta saanut Suojelupoliisin päällikkö Ilkka Salmi nostaa terrorismin torjunnan esiin yhtenä tulevan työnsä haasteista.

- Tilanne on sen kaltainen, ettei terrorismin torjunnan näkökulmasta voi uinahtaa hetkeksikään. Uskon, että tilannekeskus kykenee kantamaan kortensa kekoon terrorismin vastaisessa toiminnassa, Salmi sanoo.

Hän toteaa, että esimerkiksi Suomeen kohdistuva uhka on vähäinen, mutta lähiympäristön muutoksia on seurattava tarkkaan.

- Yksittäisten toimijoiden estäminen on hyvin haasteellista.

Yhteistyö Supon kanssa arkipäivää

Salmi tulee johtamaan EU:n uuteen ulkosuhdehallintoon kuuluvaa tilannekeskusta, joka pitää yhteyttä kansallisiin turvallisuusviranomaisiin. Salmi asettaakin huippuvirkansa mittasuhteisiin kansallisten toimijoiden kanssa.

- Täytyy muistaa, että kansallisella tasolla tiedustelu- ja turvallisuuspalveluissa on äärimmäisen merkittäviä virkoja ympäri Eurooppaa.

Salmi on toiminut Suojelupoliisin johtajana vuodesta 2007. Hän arvioi, että yhteistyö Supon kanssa tulee olemaan arkipäivää, kuten muidenkin kansallisten toimijoiden kanssa.

(MTV3)

Katso Ilkka Salmen puhelinhaastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.