Mainos

Huippuravintola ruokamyrkytysten jälkimainingeissa: "Peruutuksia on tullut paljon"

Helsinkiläisravintolan Gaijingin ruokamyrkytysepidemian aiheuttaja on edelleen epäselvä. Huhtikuisessa epidemiassa sairastui noin 60 ihmistä.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus selvittää edelleen ravintola Gaijinissa ilmennyttä ruokamyrkytysepidemiaa. Ympäristökeskuksen mukaan epidemia on rajoittunut ajanjaksoon 14.-19.4., eikä uusia sairastumistapauksia ole ilmennyt.

Toistaiseksi tutkimuksissa ei ole löytynyt sairastumiset aiheuttanutta taudinaiheuttajaa.

Tarkastuksessa ei löytynyt huomautettavaa

– Ravintola on tarkastettu ruokamyrkytysepidemiaepäilyn johdosta. Tarkastuksessa ei todettu huomautettavaa ravintolan toiminnassa, ympäristökeskus toteaa tiedotteessaan. 

– Meille tämä on pahin mahdollinen tilanne, mutta ensisijaisesti olemme tietysti todella pahoillamme sairastuneiden asiakkaidemme puolesta, Gaijingia yhdessä Tom Björckin kanssa vetävä Matti Wikberg toteaa MTV Uutisille.

Vaikka epidemia tapahtui huhtikuussa, näkyy tilanne edelleen ravintolan varauskirjassa. 

– Kyllä tämä näkyy varaustilanteessa selvästi. Paljon on tullut peruutuksia. Yhteydenottoja on ollut tyyliin, uskaltaako teille tulla syömään, Wikberg valittelee.

Gaijingille tehtiin huhtikuussa samoihin aikoihin ruokamyrkytysepidemian kanssa Oiva-tarkastus, jossa kuntien elintarvikevalvojat arvioivat yritysten elintarviketurvallisuutta. 

"En lähde arvailemaan ja spekuloimaan"

– Oiva-tarkastuksessa meidän toiminnasssamme ei löytynyt mitään huomautettavaa. Omissa prosesseissamme ei löytynyt mitään vikaa. Tapahtuneen jälkeen olemme kuitenkin edelleen tiukentaneet valvontaa, ettei tapahtunut vain toistuisi.

Wikberg ei halua lähteä arvuuttelemaan ruokamyrkytysten aiheuttajaa.

– Tutkinta on kesken. En lähde arvailemaan ja spekuloimaan syytä. Todella iso koneisto selvittää nyt tätä asiaa. Toivomme, että tutkimus saataisiin pian päätökseen, Wikberg toteaa. 

Ruokamyrkytyksellä tarkoitetaan ruoan tai talousveden nauttimisen välityksellä saatua tartuntaa tai myrkytystä. Ruokamyrkytyksen aiheuttajat ovat useimmiten mikrobeja - bakteereita tai viruksia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja