Mainos

Huippuratsastaja Anna-Julia Kontion ero sveitsiläisestä poikaystävästä muutti elämänsuunnan: "Eron myötä meni kaikki"

Esteratsastuksen huippu-urheilija Anna-Julia Kontio erosi poikaystävästään, jonka perheen talilla nainen ratsasti. Eron myötä nainen tunsi menettäneensä kaiken. Nyt kaksi vuotta myöhemmin tähti ratsastaa jälleen maailman huipulla.

Yli kaksi vuotta sitten maailmanluokan esteratsastaja Anna-Julia Kontio asui vielä Sveitsissä ja ratsasti poikaystävänsä perheen omistamalla huipputallissa.

Yllätyseron myötä nainen koki menettäneensä kaiken. Hän lopetti ratsastamisen ja palasi Suomeen.

– Eron myötä meni kaikki. Muutin sitten Suomeen ja olin ratsastamatta. Se oli elämäni erikoisinta aikaa, mutta oli hyvä ottaa se tauko ja sen jälkeen erityisesti huomasin, kuinka paljon haluan tätä tehdä, Kontio kuvailee.

Haastava elämäntilanne sisuunnutti ratsastajatähden entisestään ja paluu kisaradoille tapahtui hiljattain. Nainen kilpailee tällä hetkellä englantilaisen huipputallin tiimissä ammattiratsastajana.

– Huomaan jälkikäteen, miten vastoinkäymiset kasvattavat ja vievät eteenpäin, kun ei anna periksi.

”Mistä vain pystyy ponnistamaan huipulle”

Tähti nähdään kuluvalla viikolla kilpailemassa myös Helsinki International Horse Showssa, jossa nainen ratsastaa korkeimmalla mahdollisella tasolla esteiden ollessa 150–165 cm korkeudella.

– Mistä vain pystyy ponnistamaan huipulle. Olen itse hevostaustaisesta perheestä, mikä on auttanut paljon, mutta kuitenkin Ylöjärven metsästä lähtenyt liikkeelle ja nyt ollaan tässä. Enimmäkseen on auttanut oma tahto ja pitää kestää myös niitä vastoinkäymisiä, koska niitä tulee paljon.

Hevosen hinta yli miljoona euroa

Ratsastajatähti on töissä työsopimuksella englantilaisella tallilla. Harvat huippuratsastajat pystyvät pitämään itse omia hevosia, joiden hinnat saattavat hipua miljooniin.

– Iso osa meidän lajia on myös hevosten myynti. Hinnat saattavat hyvinkin olla miljoonia. Vaikka ostaisit hevosen sadalla tuhannella, niin tulosten perusteella se hinta saattaa nousta, vaikka miljooniin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja