Suomessa salavierailulla oleva superjulkkis joutui rajuun ratsastusonnettomuuteen: "Olen nyt kivuissani"

0:41

Suomessa parhaillaan vieraileva huippukirjailija ja näyttelijä Ruby Wax tippui hevosen selästä eilen.

Koomikkona ja kirjailija tunnettu Ruby Wax vierailee parhaillaan Suomessa. Menestyskirjoja mielenterveydestä Britanniassa ja Yhdysvalloissa takonut supertähti etsii Suomen vierailun aikana inspiraatiota ja taustatyötä uutta kirjaansa varten.

Näyttelijä halusi kokeilla vierailun aikana hänelle mieluista ratsastusharrastusta.

Koomikko saapui kilparatsastaja Anni Roslinin ja Kim Roslinin pitämälle Stall Fallkbegin tilalle Kirkkonummelle, jossa MTV Uutiset oli paikalla tekemässä tähden haastattelua.

Aluksi kaikki näytti sujuvan hyvin. Wax ratsasti kokenein elkein entisellä kilparatsulla, kunnes tipahti korkean hevosen selästä kaaressa.

Pian tämän jälkeen, tähti nousi takaisin satulaan.

Putosi kaksi kertaa

Hetken ratsastettuaan, nainen tippui selästä uudelleen. Tällä kertaa tiputus näytti rajulta. Koomikko ei pystynyt liikkumaan hetkeen ja kiropraktikkona työskentelevä tallinomista Kim Roslin hoiti kipeän oloista tähteä.

– Putosin kahdesti. Hyppäsin esteitä muutama vuosi sitten ja hevoseni oli silloin huumattu, kun tein hyväntekeväisyysohjelmaa Britanniassa. Putosin silloin myös kahdesti, joten pelkäsin sitä. Yritin tänään hypätä ja putosin. Olen nyt kivuissani, Rex kertoi toivuttuaan hieman.

Näyttelijä pääsi tutkimuksiin ja voi nyt olosuhteisiin nähden hyvin.

Intohimona mielenterveys

Suomessa Wax saa kulkea kaduilla rauhassa, mutta Isossa Britanniassa tähti on jatkuvan huomion kohteensa.

Yhdysvalloissa syntynyt tähti, muutti nuorena opiskelemaan Englantiin, jossa sai luotua mielenkiintoisen uran näyttelijänä ja koomikkona. Hän myös käsikirjoitti ja näytteli Suomessakin nähtyä Todella upeeta -tv-sarjaa.

Suuren nosteen uralle toivat hänen omakohtaiset tarinansa mielenterveysongelmista, jonka puolesta puhujana Wax on ollut jo vuosia.

– Kärsin masennuksesta. Aloitin komediashow’n 14 vuotta sitten, jossa puhuin mielenterveydestäni. Esitin asiani komedian muodossa, vaikka viesti oli vakava. Siitä tykättiin. Yhä useampi alkoi puhua mielisairauksista. Leima siitä puhumisesta on lieventynyt huimasti, tähti kertoo.

Hakee Suomesta inspiraatioita

Tulevassa kirjassaan hän keskittyy positiiviseen ajatusmalliin. Inspiraation ja taustatutkimuksen yhtenä lähteenä tulevalle kirjalle toimii maailman onnellisimmaksi maaksi äänestetty Suomi.

– Olette onnekkaita. Tämä on kuin mielen Disneyland. Olette vapaita. Suomalaiset eivät vaikuta epävarmoilta tai kateellisilta, tiedän, että olette sitä myös hieman, mutta ette sillä tasolla, jossa me ajaudumme mielenvikaiseksi Amerikassa ja Britanniassa, Wax toteaa.

Nainen myös tiedostaa, että Suomessa on korkeat itsemurhatilastot.

– Suomalaiset ovat varmaan kesällä iloisia ja tekevät talvella itsemurhan. Syytän säätä. Mikä muukaan se voisi olla? Koomikko vitsailee.

Kirjailijan mukaan joka neljäs ihminen kärsii mielenterveysongelmista. Hän toivoisi, että mielisairauteen liittyvä häpeä hälvenisi ja sairaudet rinnastettaisiin muiden fyysisten sairauksien kanssa samalle viivalle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja