Huippupalkkaa lähihoitajille tarjonnut henkilöstöpalvelu sai hakemusten vyöryn – Tässäkö ratkaisu hoitajapulaan? "Nyt on näyttöä"

Riittävätkö hoitajat koronataistelussa? Tehyn puheenjohtaja kertoo, mikä erityisesti tyrmistyttää hoitajia tällä hetkellä 4:33
Katso video: Riittävätkö hoitajat koronataistelussa? Tehyn puheenjohtaja kertoi maaliskuussa, mikä hoitajia tyrmistyttää erityisesti

Terveydenhuoltoalan sijaisten rekrytointiin erikoistunut henkilöstöpalvelu keräsi hakemusvyöryn tarjoamalla hoitajille huippupalkkaa. Deal Henkilöstöratkaisujen työpaikkailmoituksessa tarjottiin lähihoitajalle 20 euron tuntipalkkaa, jonka päälle maksetaan lomakorvaus ja TES-lisät.

Palkka on huomattavasti keskimääräistä lähihoitajan palkkaa korkeampi. Keskimääräinen palkka oli Tilastokeskuksen mukaan 2 627 euroa kuukaudessa vuonna 2020.

Dealin toimitusjohtaja Pasi Karjalaisen mukaan lähihoitajia etsi yksi Suomen suurimmista palveluntuottajista.

Yritys etsi 3–4 lähihoitajaa kotihoidon tehtäviin. Töitä tarjottiin 3–4 kuukaudeksi, jonka jälkeen sopimuksen jatkaminen on neuvoteltavissa.

Karjalaisen mukaan kyseessä oli yksittäistapaus.

– Heillä oli niin kova tarve hoitajille, että he olivat valmiita maksamaan tämän pyytämämme summan, Karjalainen sanoo.

Paikat täyttyivät vauhdilla: Hakijoita oli valtakunnallisesti yhteensä 250–300. Karjalaisen mukaan hakemuksia tulee tavallisesti viikossa viidestä seitsemään.

Huippupalkka houkutti palaamaan alalle

Karjalaisen mukaan hakemusvyöry näytti, kuinka paljon palkkaus vaikuttaa kiinnostukseen työtä kohtaan. Hoitajapulaa on pohdittu eduskunnassa asti.

– Kun palkkaus on kunnossa, me saamme kyllä niitä hakijoita. Ja toisaalta, jos palkkaus on 500 euroa kuukaudessa parempi, se kannustaa työntekoakin.

Hakijoiden joukossa oli lukuisia henkilöitä, jotka olivat valmiita palaamaan hoitoalalle korkeamman palkan perässä. Karjalainen uskoo Dealin esimerkin luovan painetta nostaa hoitajien palkkoja.

– Luulen, että tässä saadaan hyvä keskustelu aikaiseksi. Nyt on näyttöä, että palkkaakin kannattaa miettiä yhtenä osa-alueena, koska työntekijöitä löytyy ja ihmiset haluavat palata hoitoalalle.

Huippupalkkaisista lähihoitajan paikoista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat