Mainos

Huippunäyttelijän huippuvaatimaton elämä: Mies käytti samaa nokialaista 17 vuoden ajan – nyt lahjoittaa koko satojen miljoonien omaisuutensa pois

Legendaarinen kiinalaisnäyttelijä Chow Yun-fat kohautti viikolla ilmoittaessaan luopuvansa valtavasta omaisuudestaan ja lahjoittavansa sen hyväntekeväisyyteen.

Muun muassa "Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme" sekä "Pirates of the Caribbean" -elokuvista tuttu Chow on kerännyt uransa aikana huikean 543 miljoonan punnan (noin 617 miljoonaa euron) omaisuuden.

Aiheesta kirjoittaa muun muassa Telegraph sekä useat viihdeuutisiin keskittyvät sivustot. 

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen: 

Hongkongissa asuva 63-vuotias näyttelijä on kuitenkin tunnettu vaatimattomuudestaan sekä elämäntavastaan, johon ei törsäily kuulu. 

Hänen kerrotaan pärjäävän esimerkiksi alle 90 eurolla kuukaudessa,

– Vaikein asia elämässä ei ole se, miten saada paljon rahaa vaan se, miten pitää mieli tyynenä ja elää loppuelämä yksinkertaisella, huolettomalla tavalla, Chow sanoo kiinalaisen ettoday-lehden haastattelussa, johon viittaa muun muassa Jayne Stars -lehti. 

Chow on käyttänyt esimerkiksi samaa Nokian matkapuhelinta 17 vuoden ajan. Hän luopui tästä puhelimesta ja siirtyi älypuhelimeen vasta viime vuosina, kun vanha puhelin ei enää mennyt päälle. 

Hän käyttää julkista liikennettä, ostaa ruokansa katukojuista eikä käytä rahaa uusiin tavaroihin usein. Chow´n kerrotaan metsästävän alennuksia eikä hän muutenkaan pröystäile omaisuudellaan: Hän pukeutuu sujuvasti muutaman euron arvoisiin sandaaleihin ja edulliseen puseroon.

– En pukeudu muta ihmisiä varten. Niin kauan kuin vaatteet ovat mukavia, ne ovat tarpeeksi hyviä minulle. 

– Rahat eivät ole minun. Pidän ne vain tallessa, hän on kommentoinut suurta omaisuuttaan. 

Vapaa-aikaansa mies viettää muun muassa ulkoilemalla ja kuntoilemalla. 

Chow on naimisissa Jasmine Tarin kanssa, ja yhdessä pariskunta on perustanut hyväntekeväisyysjärjestön. Satojen miljoonien omaisuuden Chow kuitenkin jakaa tiettävästi usealle taholle. 

On sitä nähty kauniita eleitä Suomessakin! Muun muassa tv-persoona ja kauppias Sampo Kaulanen on lahjoittanut isoja summia hyväntekeväisyyteen: 

1:12

Miksi apua tarvitaan? Nämä videot pistävät ajattelemaan: 

3:35

0:40

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja