Lumiat kyykkyyn – huippuluokan Windows-puhelin tulossa

Suomessa Elisan myymän Alcatelin puhelinvalikoimaan on tulossa tehokasta täydennystä myös Windows 10 -puhelimiin, raportoi sarjavuotaja Evan Blass VentureBeat-sivustolla.

Luvassa on Idol 4 Pro, joka tulee täydentämään aiemmin helmikuussa Mobile World Congressin yhteydessä julkistettua mallisarjaa Idol 4:n ja Idol 4S:n jatkoksi. Aiempi kaksikko perustuu Android-käyttöjärjestelmään, mutta uusi sarjan huippumalli tulee Windowsilla.

Ulkoisesti Idol 4 Pro muistuttaa pitkälti aiempaa 4S:ää. Uutuudessa 5,5 tuuman näytön tarkkuus tulisi kuitenkin olemaan vain Full HD eli 1920×1080 pikseliä Android-version 2560×1440 pikselin sijaan. Muilta ominaisuuksiltaan Pro-malli panisi paremmaksi: järjestelmäpiiri olisi tämän hetken tehokkainta tärkeä edustava Qualcommin Snapdragon 820, RAM-muistia olisi neljä gigatavua, sisäistä tallennusmuistia 64 gigatavua ja kameroiden tarkkuudet takana 21 sekä kahdeksan megapikseliä edessä.

Idol 4 Prossa olisi myös takana sormenjälkitunnistin. Akun kapasiteetin pitäisi olla 3 000 milliampeerituntia.

Pro-lisänimi voi olla sopiva puhelimelle, koska se tukee Windows 10:n Continuum-ominaisuutta eli mahdollisuutta liittää puhelin suurempaan näyttöön ja hiireen sekä näppäimistöön muuntaen sen näin nopeasti pöytä-PC:n vastineeksi. Tämä on nähty houkuttelevaksi ominaisuudeksi erityisesti työkäytössä, minkä myötä esimerkiksi HP on myös tuomassa tarjolle omaa tehokasta Windows 10 -puhelintansa.

Jos Idol 4 Pron ominaisuuksia vertaillaan tämän hetken ykkös-Lumioihin, Lumia 950:een ja Lumia 950 XL:ään, tulee se edellä mainittujen odotusten täyttyessä sisältämään tehokkaamman uudemman sukupolvenjärjestelmäpiirin sekä myös gigatavun enemmän RAM-muistia.

Alcatelin Idol 4 -mallisarja olisi Windows-pohjaisen Pro-mallin ohella saamassa laajennusta vielä myös Idol 4 Mini -mallilla, joka aiemmin nähtyjentavoin tulisi Androidilla. Se sisältäisi viisituumaisen 1280×720 pikselin näytön, MediaTekin järjestelmäpiirin, 13 ja 5 megapikselin kamerat sekä tulisi useina RAM- ja tallennusmuistivaihtoehtoina. Idol 4 Mini sijoittuisi ominaisuuksiensa perusteella edullisempaan hintaluokkaan, kun taas Idol 4 Pron hintalapun voi odottaa kohoavan lippulaivapuhelinten tasolle.

Uusien Idol 4 Pro ja Idol 4 Mini -mallien julkistus- tai myyntiintuloaikataulusta ei ole vielä vihiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja