Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Huippukokki vinkkaa: Kuka tahansa oppii valmistamaan herkullisen paistin

Onnistunut paisti vaatii aikaa ja vaivaa – mutta on maukkaudessaan kaiken sen arvoinen.
Onnistunut paisti vaatii aikaa ja vaivaa – mutta on maukkaudessaan kaiken sen arvoinen.Shutterstock
Julkaistu 01.11.2013 07:56

Monella on lämpimiä muistoja yhdessä perheen kesken vietetyistä ruokailuhetkistä, joihin on kuulunut herkullinen paisti. HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi kertoo Lihakoulu-blogissaan, kuinka valmistuu perinteinen Linnapaisti!

Kun on aikaa odotella lihan kypsymistä hieman tavallista pidempään, on kaiken vaivan arvoista valmistaa vaikkapa viikonloppuherkuksi perinteinen Linnapaisti! Oikeilla vinkeillä jokainen onnistuu loihtimaan perinteistäkin perinteisemmän liharuoan.

– Yksi asia mitä ei monesti tule ajatelleeksi liharuokia laittaessa on anjovis. Paistiin laitetaan yksi pieni anjovisfilee ja hieman sen lientä. tarkoitus ei ole saada tätä ruokaa maistumaan kalalta, tämä antaa vain vähän makua, Honkaniemi vinkkaa blogissaan.

Paistin valmistaminen vie alkuun hieman vaivaa, mutta kun alkuvalmistelut on tehty, liha kypsyy itsekseen hellalla.

– Kun liemi kiehuu, otetaan lihalämpömittari ja työnnetään se lihan paksuimpaan kohtaan. Otamme tavoitelämpötilaksi 75 astetta, jotta paistista tulee ihan kypsä, Honkaniemi kertoo.

– Lihan voi kääntää kerran tai kaksi kypsymisen aikana, Honkaniemi neuvoo.

Katso Tero Honkaniemen Lihakoulu-blogista, kuinka täydellinen paisti valmistuu!

Lue myös:

Lihaa voi valmistaa monella tapaa

Lihakoulu: Mitä porsaan eri osista voi valmistaa?

Lihakoulu: Mitä naudan eri osista voi valmista?

Kuvat: Shutterstock

Lisää aiheesta:

Varo! Yleinen valmistustapa voi pilata nakitTeetkö sinäkin näin? Yleinen valmistustapa pilaa keitetyt nakitKari Aihinen paljastaa pomminvarman tavan mureaan lihaanUskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"Kari Aihisen tärkein sääntö jauhelihan paistamiseen – teetkö sinä näin?Kari Aihisen elintärkeä paistovinkki: Jos haluat jauhelihasta hyvää, älä missään nimessä tee näin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:32
    Viiden jälkeen

    Suomalainen tutkimus paljastaa: Kalaöljystä hyötyvät myös terveet

  • Eilen19:06
    Raskaus

    Mistä verinen vuoto raskausaikana johtuu? Ota tässä vaiheessa viipymättä yhteys terveydenhuoltoon

  • Eilen17:21
    Ruoka

    Kaiverra halloween-kurpitsa helposti – yksi kikka auttaa huomattavasti!

  • Eilen14:24
    Ruoka

    Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikon"

  • Eilen13:10
    Selän terveys

    Suomessa jyllää kivulias kansansairaus, joka voi viedä työkyvyn: "Puhutaan isosta ongelmasta"