Monella on lämpimiä muistoja yhdessä perheen kesken vietetyistä ruokailuhetkistä, joihin on kuulunut herkullinen paisti. HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi kertoo Lihakoulu-blogissaan, kuinka valmistuu perinteinen Linnapaisti!
Kun on aikaa odotella lihan kypsymistä hieman tavallista pidempään, on kaiken vaivan arvoista valmistaa vaikkapa viikonloppuherkuksi perinteinen Linnapaisti! Oikeilla vinkeillä jokainen onnistuu loihtimaan perinteistäkin perinteisemmän liharuoan.
– Yksi asia mitä ei monesti tule ajatelleeksi liharuokia laittaessa on anjovis. Paistiin laitetaan yksi pieni anjovisfilee ja hieman sen lientä. tarkoitus ei ole saada tätä ruokaa maistumaan kalalta, tämä antaa vain vähän makua, Honkaniemi vinkkaa blogissaan.
Paistin valmistaminen vie alkuun hieman vaivaa, mutta kun alkuvalmistelut on tehty, liha kypsyy itsekseen hellalla.
– Kun liemi kiehuu, otetaan lihalämpömittari ja työnnetään se lihan paksuimpaan kohtaan. Otamme tavoitelämpötilaksi 75 astetta, jotta paistista tulee ihan kypsä, Honkaniemi kertoo.
– Lihan voi kääntää kerran tai kaksi kypsymisen aikana, Honkaniemi neuvoo.
Katso Tero Honkaniemen Lihakoulu-blogista, kuinka täydellinen paisti valmistuu!
Lue myös:
Lihaa voi valmistaa monella tapaa
Lihakoulu: Mitä porsaan eri osista voi valmistaa?
Lihakoulu: Mitä naudan eri osista voi valmista?
Kuvat: Shutterstock