Huippukirjailija avautui Serena Williams -pilakuvakohusta: "Hienoa työtä yhden kaikkien aikojen urheilijan alentamisessa rasistiseksi ja seksistiseksi kielikuvaksi"

Serena Williams hävisi US Openin finaalissa Naomi Osakalle, mutta pelilliset asiat eivät jääneet ihmisten mieliin ottelun jälkeen. Williamsin tunnepurkaus ja riitely tuomarin kanssa sekä Osakan tunteikas anteeksipyyntö voitostaan aiheuttivat otsikoita. Nyt uusin kohu on Williamsista julkaistu pilakuva.

Videolla Tulosruudun raportti US Openin finaalista.

Satoja miljoonia kirjoja ja Harry Potter -kirjasarjallaan maailman tietoisuuteen ponnahtanut J.K. Rowling kommentoi australialaisen sarjakuvapiirtäjä Mark Knightin tekemää pilakuvaa.

– Hienoa työtä yhden kaikkien aikojen naisurheilijan alentamisessa rasistiseksi ja seksistiseksi kielikuvaksi sekä toisen fantastisen urheilijan muuttamisessa pelkäksi naamattomaksi lavasteeksi, Rowling kirjoitti Twitterissä.

Kuva nousi suuren kohun kohteeksi, ja se sai huomattavan paljon kritiikkiä. Knight antoi omat kommenttinsa saamaansa palautteeseen.

– Piirsin kuvan sunnuntai-iltana nähtyäni finaalin ja maailman parhaimman tennispelaajan tunnepurkauksen. Se oli mielestäni mielenkiintoinen tapahtuma, Knight sanoi The Herald Sunille.

– Piirros kuvaa Serenan huonoa käytöstä finaalissa, ei hänen ihonväriään. Maailmasta on tullut hullu, Knight jatkoi. 

Lue myös:

    Uusimmat