Huuhkajat-pelaajalta kovasanainen ulostulo kaaoksesta Washingtonissa – "Tämä on paljon isompi asia kuin ajattelette tai ymmärrätte"

Washingtonin tyhjennetyiltä kaduilta raportoiva kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kuvailee tunnelmia:"Väsyneen surulliset" 2:55
Washingtonin tyhjennetyiltä kaduilta raportoiva kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kuvailee tunnelmia: "Väsyneen surulliset"

Suomen jalkapallomaajoukkueen puolustaja Nicholas Hämäläinen otti Washingtonin tilanteeseen kantaa Twitter-tilillään.

Englannin Mestaruussarjassa lontoolaista Queens Park Rangersia edustava Hämäläinen, 23, jakoi afroamerikkalaisten kansalaisoikeuksia ajavan järjestön NAACP:n twiitin.

– Ja sinä ajattelit polvistumisen olleen liikaa, järjestön twiitissä kysyttiin.

NAACP on kritisoinut Trumpin hallinnon toimintaa pitkään ja väittänyt poliisien suhtautuneen myötämielisesti kongressitaloon rynnäköineeseen väkeen.

– Haluan, että ihmiset ymmärtävät! Tämä on paljon isompi asia kuin ajattelette tai ymmärrätte, suomalaispuolustaja jatkoi itse.

Toisessa Hämäläisen jakamassa twiitissä oli asetettu vierekkäin rasismia vastustavasta polvistumisestaan tunnettu entinen NFL-pelaaja Colin Kaepernick ja Washingtonin mellakoitsijat.

Twiitin mukaan Kaepernickiä kutsuttiin taannoin Fox Newsillä eleen vuoksi "epäisänmaalliseksi", kun taas sama kanava kutsui keskiviikkona mellakoitsijoita "rauhallisiksi protestoijiksi".

Trumpia kritisoinut Kaepernickin ele oli aikanaan liikaa presidentille, joka tuomitsi pelaajan epäisänmaalliseksi ja uhkasi erottaa tämän muiden polvistuvien mukana NFL:stä. Trumpin reaktion jälkeen polvistumisesta on vähitellen tullut yleinen tapa kaikkialla urheilumaailmassa. 

Lue myös:

    Uusimmat