Vieläkö joku uskoo Valtteri Bottaksen jatkoon? F1-asiantuntija lataa suorat sanat: "Olisi todella huonoa toimintaa"

Harvassa ovat ne tahot, jotka enää uskovat Valtteri Bottaksen ajavan Mercedeksellä ensi kaudella. Entinen F1-kuski Ralf Schumacher on jo aiemmin asettunut Russellin joukkoihin ja nyt saksalainen lyö lisää löylyä Mercedeksen kiukaalle.

Aiemmin tiistaina F1-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn liittyi George Russellin Mercedes-paikan puolesta liputtavien joukkoon toteamalla, että Mercedeksellä on vain yksi oikea vaihtoehto ensi kauden toiseksi kuskikseen. Nyt Schumacher jatkaa Brawnin linjalla.

Williamsin Russell ajoi uskomattomasti toiseksi viime viikonlopun Span osakilpailun aika-ajoissa ja säilytti asemansa kilpailussa, joka lässähti turva-auton takana kurvailuksi sadesäässä. Schumacherin mielestä Russellin suorituksen arvo ei kuitenkaan himmene, vaikka kisa jäi torsoksi.

– Yllättäjä George Russell ansaitsee jokaisen pisteen. Hän ajoi upean aika-ajon ja sai palkinnon siitä, Schumacher sanoo Saksan Sky Sportsilla.

Samalla Schumacher paaluttaa selkeän mielipiteensä Russellin ensi kauden ajopaikasta.

– Minusta se olisi todella huonoa toimintaa Mercedeksen johdolta, jos he eivät ottaisi häntä talliinsa. Se olisi kallis virhe tallille, mutta myös hänen tulevaisuudelleen.

Schumacherin mielestä nyt olisi oikea aika tuoda nuori tähti Russell talliin ikääntyvän Lewis Hamiltonin rinnalle. Hamilton solmi kesällä kaksivuotisen jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa.

– Lewis Hamilton ei aja enää pitkään. Toto Wolffin vastuulla on ajatella tallin tulevaisuutta. Uskon, että se päätös on jo tehty.

Mercedeksen päätöstä Bottaksen ja Russellin välillä on odotettu jo pidemmän aikaa. Jossain vaiheessa päätöksen uumoiltiin tulevan sarjan kesätauon aikana. Viimeksi tallipäällikkö Toto Wolff sanoi päätöksen syntyvän syyskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat