Huhut Finnairin lentojen lopettamisesta Jyväskylään tulivat kaupunginjohtajalle yllätyksenä – "Kummatkin vaihtoehdot erittäin huonoja"

Finnair selventää huhupuheita lennoista:  Lentoja moniin maakuntakaupunkeihin ei aloiteta vielä kesällä 7:18
Video: Finnair selventää huhupuheita lennoista – lentoja moniin maakuntakaupunkeihin ei aloiteta vielä kesällä

Ylen tietojen mukaan Finnair olisi lopettamassa lentonsa useisiin kotimaan kohteisiin ensi kevääseen saakka tai jopa kokonaan. Useat lentoreitit ovat olleet tauolla koronaviruksen vuoksi. 

Finnairin tiedotteessa kerrotaan, että Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan ei lennetä vielä kesän 2020 aikana ja talvikaudesta tehdään päätöksiä myöhemmin.

Mediatiedot tavoittivat myös Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston.

– Tässä ollaan toistaiseksi mediatietojen varassa. Huomenna on Finnairin kanssa neuvottelu, Koivisto kertoo.

Kaupungin edustaja kutsuttu Finnairin tilannekatsaukseen

Koiviston mukaan kaupunki neuvottelee Finnairin kanssa säännöllisin väliajoin, eikä huomiseen neuvotteluun liittyen ollut syytä odottaa tavallisesta poikkeavaa.

– Sellaista indikaatiota ei Finnairilta ole tullut, että tässä olisi jotain dramaattista tai jotain täysin uutta, Koivisto lisää.

Koivisto pitää sekä lentojen lykkäytymistä ensi kevääseen että niiden lopettamista kokonaan erittäin huonoina vaihtoehtoina.

– Ymmärrän koronaviruksen vaikutuksen lentoliikenteeseen, mutta ei tämä missään nimessä voi olla pidemmän aikavälin ratkaisu. Jyväskylä on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kaupungeista ja täällä on paljon kansainvälisiä yrityksiä, jotka tarvitsevat lentoyhteyden, Koivisto kertoo.

Katso kaupunginjohtajan koko haastattelu MTV Uutiset Livestä ylläolevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat