Finnairista vastaava ministeri Tuppurainen: Kotimaan ja ulkomaan lentoyhteydet ovat tärkeitä Suomen talouden kannalta

Finnair lopettamassa lennot useisiin kotimaan kohteisiin, uutisoi Yle – yhtiö ei kommentoi, MTV Uutiset kysyy aiheesta Kajaanin kaupunginjohtajalta 4:58
Finnair lopettamassa lennot useisiin kotimaan kohteisiin, uutisoi Yle – yhtiö ei kommentoi, MTV Uutiset kysyy aiheesta Kajaanin kaupunginjohtajalta

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoo tekstiviestillä STT:lle, että hänellä ei ole kommentoitavaa Finnairin lentoreittien lopettamista koskeviin huhuihin.

Pörssiyhtiönä Finnair tiedottaa itse toimintaansa liittyvistä asioista, Tuppurainen sanoo. Hänen mukaansa suunnittelutyö on vielä menossa ja Finnair tiedottaa liikenneohjelmastaan sen valmistuttua.

Heti tämän jälkeen Finnair kertoi, että Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan ei lennetä vielä kesän 2020 aikana. Talvikautta 2020–2021 koskevat päätökset tehdään elokuussa.

Tuppuraisen mukaan kotimaan ja ulkomaan lentoyhteydet ovat tärkeitä Suomen talouden ja saavutettavuuden kannalta.

Yle ja Kainuun Sanomat ovat kertoneet, että Finnair saattaa lopettaa lentämisen kokonaan useille kotimaisille lentoasemille ensi kevääseen asti.

Ylen mukaan on mahdollista, että lennot näillä kentillä eivät jatku lainkaan.

Lue myös:

    Uusimmat