Huhumylly jauhoi mutkat suoraksi – Valtteri Bottaksen Mercedes-ura on kaikkea muuta kuin paketissa: "Sanopa yksi hyvä syy"

Valtteri Bottaksen nimi on vilissyt F1-median otsikoissa viimeisen viikon ajan sen jälkeen, kun Daily Mail uutisoi omiin nimettömiin läheisiinsä perustuen, että Mercedes olisi harkinnut suomalaisen korvaamista mahdollisesti jo kesken tämän kauden. Aiheeseen pureuduttiin Espanjan GP:n aika-ajojen yhteydessä C Moren F1-studiossa.

Brittilehden julkaisemaa uutista ovat kommentoineet kriittiseen sävyyn niin Bottas itse, tallikaveri Lewis Hamilton, Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolff, ex-kuski Ralf Schumacher kuin Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner.

C Moren studiossa Bottaksen korvaamisen kesken kauden lyttäsi Toni Vilander.

– Mercedes on perustanut koko työskentelyilmapiirin jatkuvuuteen, siihen, että luotetaan omaan henkilökuntaan, omaan tekemiseen. Tämä pätee myös kuljettajiin.

Niki Juusela uskoo vakaasti siihen, että Bottas ajaa Mercedeksellä kauden loppuun, eikä hän ihmettelisi, vaikka suomalaisen kanssa tehtäisiin vielä jatkosopimuskin.

– Eivät he halua tätä mahtavaa koheesiota hajottaa. Sanopa yksi hyvä syy, miksi kukaan lähtisi tekemään tässä yhtään mitään.

Ossi Oikarinen muistuttaa, että kuljettajamuutoksiin sisältyy aina myös riskejä.

– Milloin pitäisi hajottaa voittava tiimi ja minkä takia? Jos sinne tuodaan toinen kuljettaja, esimerkiksi Hamiltonin kaveriksi, niin onko se sellainen kaveri, joka tulee Hamiltonin kanssa toimeen, ja pystyykö hän sitten parempaan suoritukseen tiimin kannalta? Ne ovat niitä isoja kysymyksiä, joita on pakko punnita.

C Moren studiossa käydyn keskustelun Valtteri Bottaksen tulevaisuudesta voit katsoa kokonaisuudessaan jutun pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat