Valtteri Bottakselle paikan hävinnyt F1-kuski loistaa nyt muualla – Toto Wolff myöntää oudon tunteen: "Tähdet ovat oikeassa asennossa"

5:53
Valtteri Bottaksen tilanne puhututti C Moren F1-studiossa. Voiko Mercedes oikeasti korvata suomalaisen jopa kesken kauden?

Pitkään jonossa Mercedeksen kisakuskiksi ollut Esteban Ocon on löytänyt kodin ranskalaisesta Alpine-tallista, jossa hän takoo kovaa tulosta F1-mestari Fernando Alonson talliparina.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Ranskan GP 18.-20.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ocon kuului vuosien ajan Mercedeksen junioriohjelmaan, mutta tarttui lopulta Renault’n tarjoukseen kisakuskin paikasta, kun emotallista ei auennut paikkaa Valtteri Bottaksen tilalle.

Ranskalaiskuski jäi viime kaudella tallissaan yllättävänkin pahasti Daniel Ricciardon varjoon. Yhtiö vaihtoi tiimin nimen tästä kaudesta alkaen Alpineksi ja toi mestarikuski Fernando Alonson auton rattiin. Yhtäkkiä Oconilla on alkanut kulkea loistavasti.

Lauantaina Ocon oli aika-ajojen viides Barcelonassa. Alonson lyöminen tällä radalla on äärimmäisen kova suoritus.

– Tämä on vahvistus, jonka tarvitsimmekin. Kaikki tuntevat tämän radan kuin omat taskunsa. Meillä oli nopea auto myös Portimãossa, mutta emme tienneet, että olisiko se nopea myös täällä, Ocon riemuitsi.

Loistavat otteet ovat saaneet katseet kääntymään taas Mercedeksen suuntaan. Tallipäällikkö Toto Wolff myöntää, että Oconin kehityksen seuraaminen on varsin kiinnostavaa.

– Estebanin tilanne on vähän outo, koska hän on ollut Mercedes-juniori pitkän aikaa, mutta se on fakta, että hän on nyt Alpinen kisakuski, Wolff myöntää.

Suurempaa kaihoa Wolff ei kuitenkaan myönnä tuntevansa. Hänellä riittää pohdittavaa pelkästään Williamsilla koko ajan kehittyvän Mercedes-juniori George Russellin sijoittamisessa.

– Minusta hänen tilanteensa on hyvä siellä, Wolff sanoo Oconista.

– Hän kasvaa, tekee hyviä suorituksia – ja on myös ranskalainen. Tähdet ovat siis oikeassa asennossa, hän viittaa Alpinen kotimaahan.

– Sen täytyy lähteä ennen kaikkea (tallipäällikkö) Laurent (Rossin) ja Estebanin päätöksestä, että miten he jatkavat, ennen kuin me alamme esittää mielipiteitämme.

Ocon hehkuu tyytyväisyyttä Alpinella eikä ole tällä hetkellä lähdössä mihinkään.

– Tunnen oloni mahtavaksi tämän tiimin ympäröimänä. Kukaan ei ole ollut tyytyväinen siihen, että olimme niin kaukana muista. Kaikkien kova työ on maksanut itsensä takaisin, hän hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja