Huhu Ferrarin sisäpiiristä: Charles Leclerc avannut luottamukselliset keskustelut italialaistiimin kanssa

4:07
Charles Leclerc ajoi paalupaikan Azerbaidzhanissa erikoisesti päättyneen aika-ajon lopuksi.

Kolmatta kauttaan Ferrarin kisakuskina ajava Charles Leclerc on halukas tekemään jatkon jo valmiiksi pitkään sopimukseensa italialaistallin kanssa, kertoo Ferraria lähellä oleva toimittaja Leo Turrini.

Leclerc, 23, on saavuttanut Ferrarilla kaksi kisavoittoa ja yhdeksän paalupaikkaa. Tällä kaudella hän on yltänyt palkintopallille vain kerran Britannian GP:n kakkossijallaan Ferrarin ollessa valmistajien MM-sarjassa vasta neljäntenä.

Monacolaisen usko Ferrarin tulevaisuuteen vaikuttaa kuitenkin kovalta, kertoo kokenut F1-toimittaja Leo Turrini.

– On mukava kuulla, että ”Carletto” on luottamuksellisesti ilmaissut halunsa jatkaa sopimustaan, joka pitäisi hänet Ferrarilla vuoden 2026 loppuun asti. Nykyinen sopimus umpeutuu 2024, Turrini kirjoittaa.

Leclerc oli erittäin vahva kaudella 2019, jolloin Ferrari saavutti kesätauon jälkeen kolme voittoa ja kuusi paalupaikkaa putkeen. Hän jätti varjoonsa tallikaverinsa Sebastian Vettelin.

Tuon kauden jälkeen Ferrarin suoritukset ovat kuitenkin heikentyneet romahdusmaisesti. Kaudella 2020 saldona oli kolme palkintopallisijaa ja vasta MM-sarjan kuudes tila. Kehitystä on ollut nähtävissä tällä kaudella, mutta paino tulevaisuuden eteen tehtävässä työssä on jo kokonaan siirretty vuoden 2022 suureen sääntöuudistukseen.

– Ilmeisesti Leclerc uskoo, että hänen suuri unelmansa on saavutettavissa: tulla maailmanmestariksi Mustalla orilla, Turrini toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja