F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-talli julkaisi kuljettajansa jatkosopimuksen

2:24
Pierre Gaslyn tarina – alamäestä Monzan kuninkaaksi

Pierre Gasly jatkaa AlphaTaurilla kaudella 2021.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Emilia-Romagnan GP Imolan radalla suorana 31.10.-1.11.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Emilia-Romagnan GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Gasly, 24, liittyi talliin kauden 2017 kuudenneksi viimeisessä osakilpailussa, Malesian GP:ssä, kun hän paikkasi Daniil Kvjatia, ja ajoi tallissa vielä kauden 2018.

Kaudelle 2019 Gasly nostettiin Red Bullin ykköstalliin Max Verstappenin rinnalle, mutta kun ranskalainen ei tuntunut löytävän vauhtiaan kesätaukoon mennessä, tallipäällikkö Christian Horner ja neuvonantaja Helmut Marko päättivät siirtää hänet takaisin kakkostalliin, joka tunnettiin tuolloin vielä Toro Rossona. Toiseen suuntaan liikkui ensimmäistä F1-kauttaan ajanut Alexander Albon.

Kakkostallissa Gasly on vakiinnuttanut asemansa kuljettajana, joka taistelee kilpailusta toiseen pistesijoista. Tällä kaudella Gasly on kerännyt 12 osakilpailusta 63 pistettä, joilla irtoaa MM-sarjan yhdeksäs sija. Viime vuonna hän saavutti Red Bullilla täsmälleen saman pistemäärän 12 osakilpailussa.

Gaslyn tämän kauden tasosta kertoo jotain myös se, ettei yksikään toinen AlphaTaurilla tai Toro Rossolla ajanut kuljettaja ole saavuttanut yhden kauden aikana näin suurta pistepottia. Suuri osa (25) Gaslyn pisteistä tuli syyskuussa Monzassa, kun hän saavutti uransa ensimmäisen ja tähän saakka ainoan GP-voiton.

 – Olen äärimmäinen iloinen. Tämä kausi sujuu hyvin, ja siitä on tulossa tallin historian paras. Meidän välinen suhteemme on vahva, ja olemme onnistuneet tarttumaan eteemme tulleisiin mahdollisuuksiin. Paras osoitus tästä oli Italian GP. Urani ensimmäisen F1-voiton saavuttaminen oli erityinen hetki, ja oman lisämausteensa siihen toi se, että se oli vasta toinen ykkössija tallin historiassa, Gasly sanoo AlphaTaurin verkkosivuilla.

– Paluunsa jälkeen hän on osoittanut erittäin hyvää suorituskykyä ja saavuttanut kaksi palkintokorokesijoitusta: kakkossija Brasiliassa viime vuonna ja voitto tallin kotikisassa Italiassa. Pierre on osoittanut olevansa äärimmäisen kilpailukykyinen ja vahva kilpailija. Hän pystyy repimään autosta kaiken irti ja antaa arvokasta palautetta insinööreille. Henkisesti hän on erittäin vahva, ja hän on aina motivoitunut: asettaa itselleen tavoitteen ja tekee kaikkensa sen saavuttamiseksi, tallipäällikkö Franz Tost kehuu.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja