Mainos

Huhtasaari vaati MTV:n tentissä totuuskomission perustamista: "Häpeätahra Suomen historiassa"

23:00

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari vastasi tänään kysymyksiin MTV:n presidenttitentissä. Huhtasaari muun muassa jatkoi edelleen totuuskomission perustamisen vaatimista etsimään syyllisiä 1990-luvun pankkikriisiin. 

– Tämä on häpeätahra Suomen historiassa, ja vääryydet pitää korjata. Minusta meidän täytyy kohdata myös lähihistoriamme arvet. Sauli Niinistö ei ole sitä vaatinut. Hän on vaatinut vain sisällissodan arpien avaamista, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaaren mukaan totuuskomission tehtävä on hakea pankkikriisin uhreille oikeutta. Jo aiemmin Huhtasaari on syyttänyt edesmennyttä presidenttiä Mauno Koivistoa

– Jos Harri Holkerin hallitus teki vahvan markan politiikkaa, mikä oli väärää politiikkaa, ja Esko Ahon hallitus käytti vääriä lääkkeitä. Presidentti Koivisto oli molempien takana. Silloinhan meidän pitää vaihtaa päättäjät eikä valuutta. Ihmishenkiä me emme saa takaisin, mutta tämä vääryys pitää korjata.

2:05

Väyrysen ehdokkuus positiivista

Huhtasaari kommentoi myös Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuutta. Huhtasaaren mukaan Väyrysen mukaantulo ei ollut pettymys.

– Minusta on ihan hyvä, että Paavo on mukana. Hän on tuonut näihin keskusteluihin mukavaa säpinää, ja minuakaan ei voida sivuuttaa niin helposti, kun meitä EU:n kritisoijia on kaksi.

MTV:n kyselyn vastaajista jopa 54 prosenttia ei missään nimessä äänestäisi Huhtasaarta tai Väyrystä. Huhtasaaren mielestä heidän kummankaan peli ei kuitenkaan ole vielä pelattu. Väyrysen hän uskoo voittavansa, vaikka ehdokkaat voivat vedota samoihin äänestäjiin. 

– Väyrynen itse oli Lissabonin sopimuksen puolesta. Kun Väyrynen oli Euroopan parlamentin jäsen, hän äänesti sen puolesta, että Kreikka otetaan mukaan euroon. Jokainen voi miettiä, millä tavalla hänen EU- ja maahanmuuttokriittisyytensä on uskottavaa.

Onko Huhtasaari ehdolla väärissä vaaleissa? Pitääkö hän äänestäjiä hölmöinä? Toimittajat Antonia Berg ja Vesa Kallionpää tekivät Huhtasaarelle tiukkasanaisia kysymyksiä. Katso koko tentti videolta!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.