Mainos

Huhtamäki saattaa myydä kovat muovipakkaukset

Pakkausyhtiö Huhtamäki saattaa myydä kovien muovipakkausten liiketoimintansa. Eri vaihtoehtoja selvitetään, koska kyseisen bisneksen kannattavuus ei ole toivottua tasoa, yhtiö kertoo.

Huhtamäki aikoo vastedes keskittyä niihin pakkausliiketoimintoihin, joissa sillä on hyvä kilpailu- ja markkina-asema. Toimitusjohtaja Jukka Moision mukaan niitä ovat sileä- ja karkeapintaiset kuitupakkaukset, irrokekalvot, joustopakkaukset ja kartongista valmistetut pakkaukset.

Ratkaisuja muovipakkaustuotannon jatkosta tehdään ensi vuoden aikana, mutta ne erotetaan omaksi liiketoimintasegmentikseen jo vuodenvaihteessa. Muun muassa jugurtti-, jäätelö- ja margariinipakkauksien valmistuksesta kertyy liikevaihtoa noin 400 miljoonaa, kun koko Huhtamäen liikevaihto viime vuonna oli runsaat 2,3 miljardia.

Huhtamäen kovista muovipakkauksista suurin osa tehdään Euroopassa. Yhtiön Hämeenlinnan tehtaan tuotannosta niiden osuus on noin puolet.

Hämeenlinnan tehtaalla aloitettiin elokuun puolivälissä yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa noin 60 työpaikan vähennykseen. Yhteensä Hämeenlinnan tehtaalla on noin 700 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.