Huawei toimitti 206 miljoonaa älypuhelinta vuonna 2018 – tähtää markkinaykköseksi jos ei tänä niin viimeistään ensi vuonna

Huawei on kertonut toimittaneensa yhteenlaskettuna toisen brändinsä Honorin kanssa viime vuonna markkinoille 206 miljoonaa älypuhelinta. Jo aiemmin Huawei kertoi 200 miljoonan rajan ylittymisestä.

206 miljoonan älypuhelimen toimitukset vuonna 2018 tarkoittavat Huaweille 35 prosentin kasvua vuonna 2017 saavutetusta 153 miljoonasta älypuhelimesta.

Huawei ohitti viime vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana Applen ja nousi maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Tänä vuonna Huawei tulee ennusteiden mukaan peittoamaan Applen selvästi – eikä Huawein älypuhelimista vastaavan kuluttajaliiketoimintayksikön toimitusjohtaja Richard Yu sulje pois edes nousua ykköseksi jo tänä vuonna.

”Jopa ilman Yhdysvaltojen markkinaa, tulemme olemaan numero yksi maailmassa. Uskon että aikaisintaan tänä vuonna, ja viimeistään ensi vuonna”, kommentoi Richard Yu, uutistoimisto Reutersin mukaan.

Huawein on aiemmin raportoitu tähtäävän tänä vuonna ainakin 250 miljoonan älypuhelimen toimituksiin. Nousu ykköseksi jo koko tämän vuoden osalta vaatisi tämän kasvun toteutumisen lisäksi myös Samsungin älypuhelintoimitusten laskun jatkumista. Viimeisimmillä neljänneksillä Samsungin markkinaosuus on ollut vielä noin 20 prosenttia verrattuna Huawein 15 prosenttiin.

Liikevaihtoa Huawein kuluttajaliiketoimintayksikkö kasvatti viime vuonna 50 prosentilla 52 miljardiin dollariin eli noin 46 miljardiin euroon tämän päivän kurssilla, joka myös nosti sen Huawein yksiköistä suurimmaksi ohi pääasiassa operaattoreille verkkolaitteita toimittavan Carrier-liiketoimintayksikön. Kolmas merkittävä Huawein yksikkö tarjoaa ratkaisuja yrityksille esimerkiksi pilvipalveluissa.

Huawei on ollut valokeilassa viime aikoina, kun Yhdysvallat on johtanut sen vastaista kampanjaa. Reilu vuosi sitten poliittinen paine kaatoi Huawein suunnitelmat tuoda puhelimensa myyntiin operaattorien kautta Yhdysvalloissa. Sittemmin tilanne on vain eskaloitunut. Yhdysvallat on pitänyt esillä vakoiluepäilyjä ja väittänyt Huawein toimivan Kiinan hallinnon käsikassarana. Huaweita vastaan onkin tehty rajoituksia jo muissakin maissa, minkä lisäksi eniten huomiota on herättänyt Huawein talousjohtajan pidätys Kanadassa liittyen Yhdysvaltojen asettamien Iranin vastaisten pakotteiden syytettyyn rikkomiseen.

”Asiakkaillamme on luottamus meihin”, kommentoi Richard Yu. ”Se on vain poliittiset pelurit, jotka yrittävät laittaa painetta meille.”

Huawein mukaan se on myynyt yli 7,5 miljoonaa Mate 20 -sarjan ja yli 17 miljoonaa P20-sarjan älypuhelinta.

Seuraavat merkittävät tuotejulkistukset Huaweilta ovat luvassa 24. helmikuuta Barcelonassa Mobile World Congress -messujen alla. Sen odotetaan julkistavan P30-sarjan huippupuhelimet sekä 5G-yhteydellä varustetun taittuvanäyttöisen laitteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja