Huawei julkisti 2 095 euron Porsche Design Mate RS -huippupuhelimen – varustettu kahdella sormenjälkilukijalla

Huawei on julkistanut Pariisissa pidetyssä tilaisuudessaan P20-mallien lisäksi myös Porsche Design Mate RS -älypuhelimen.

Huawei Porsche Design Mate RS on pitkälti tuoreen huippumallin P20 Pro:n kaltainen, mutta sen design on erilainen. Mate RS sisältää niin ikään ennätykselliset kolme takakameraa, mutta ne on P20 Pro:sta poiketen aseteltu horisontaalisesti rinnakkain. Lisäksi puhelimen 6-tuumainen näyttö on perinteisen muotoinen eikä siitä löydy lovea. Tarkkuudeksi mainitaan 2880 x 1440 pikseliä. Huawei-logon sijaan puhelimen etupuolen alaosaa koristaa tyylikäs Porsche Design -teksti.

P20 Pron tavoin myös Mate RS sisältää kolmoistakakameran. Se koostuu 40 ja 20 megapikselin väri- ja monokromikameroista, joiden seuraksi lyöttäytyvän 8-megapikselisen kameran avulla on saatu luotua kolminkertainen optinen zoom, tai vaihtoehtoisesti viisinkertainen digitaalinen zoom. Etukamera on sama kuin P20-malleissa ja näin ollen tarkkuudeltaan 24 megapikseliä.

Porsche Design Mate RS on merkittävä uutuus siinä mielessä, että se on ensimmäinen älypuhelin, joka sisältää huimat 512 gigatavua, eli puoli teratavua, tallennustilaa. Näin ollen tila ei lopu heti kesken, mikä toki näkyy Porsche-brändinkin ansiosta myös laitteen varsin tuntuvassa hinnassa.

Ensimmäisenä puhelimena Mate RS sisältää myös kaksi sormenjälkilukijaa. Yksi löytyy perinteisestä paikasta puhelimen takaosasta, kun taas toinen on upotettu kosketusnäyttöön. Älypuhelin sisältää tietenkin niin ikään Huawein oman Kirin 970 -huippujärjestelmäpiirin ja on IP67-luokituksen mukaisesti pöly- ja kosteussuojattu.

Puhelimen sisältämä kookas ja kiinteä 4000 milliampeeritunnin akku latautuu pikana myös langattomasti Huawein SuperCharge-tekniikan ansiosta.

Huawei Porsche Design Mate RS:n hinnat:

  • 6 gigatavua RAM-muistia / 256 gigatavua tallennustilaa: 1 695 euroa
  • 6 gigatavua RAM-muistia / 512 gigatavua tallennustilaa: 2 095 euroa

Älypuhelin julkaistaan 12 huhtikuuta rajatuilla markkinoilla. Myyntiintulo Suomessa on epätodennäköistä, ainakin laajemmin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja