HS: Uudet poliisiautot ovat liian isoja – Hyvinkäällä erikoinen ongelma

Poliisin uudet Mersu-maijat jo tien päällä 0:23
Oletko jo nähnyt, miltä poliisin Mersut näyttävät? Katso videolta ylikomisario Sami Hätösen ottamat valokuvat Helsingin poliisilaitoksen uudesta Mercedes-Benzistä.

Poliisin uudet autot eivät mahdu Hyvinkään poliisiaseman talliin, kertoo Helsingin Sanomat. Ongelmaan on kuitenkin luvassa korjaus.

Poliisin ensimmäiset uudet Mercedes-Benz Vito -partioautot otettiin käyttöön keväällä 2020. Sittemmin vanhoja Volkswagen Transportereita on korvattu uusilla Mersu-maijoilla ympäri Suomea. Lahdessa poliisi otti viime vuonna käyttöön myös ensimmäisen täyssähköisen Viton.

Hyvinkäällä automallin vaihtuminen on kuitenkin aiheuttanut yllättävän ongelman. Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina, että uudet autot eivät mahdu Hyvinkään poliisiaseman autotalliin.

Itä-Uudenmaan poliisin esikuntapäällikkö Risto Purastie totesi Helsingin Sanomille, ettei tallin oviaukko aukea riittävästi, jotta vanhoja Transportereita hieman korkeammat Vitot mahtuisivat sisään. Ovea tullaan säätämään siten, että myös Mersu-maijat saadaan ajettua talliin.

Ongelma ei kuitenkaan ole niin merkittävä kuin miltä se saattaa kuulostaa, sillä kaikkia Hyvinkään poliisilaitokselta operoivia maijoja ei ole vielä vaihdettu uusiin. Talli pysyy vielä toistaiseksi Transportereiden käytössä, ja Vitot pysäköidään sillä välin ulkokatokseen.

Lue myös:

    Uusimmat