Mainos

HS: Ulkomaalaisia sorretaan työpaikoilla

Joka toinen työsuojelupiirien tarkastama työpaikka kärähti epätasa-arvoisesta kohtelusta tai asioiden puutteellisesta hoitamisesta. Ulkomaalaiset työntekijät saavat usein pienempää palkkaa kuin suomalaiset.

Ulkomaalaisia ei kohdella työelämässä samalla tavalla kuin suomalaisia. Helsingin Sanomien mukaan ulkomaalaisille maksetaan usein pienempää palkkaa kuin suomalaisille. Ulkomaalaiset tekevät myös ylitöitä ilman lisäkorvauksia.

Puutteet tulivat ilmi työsuojelupiirien tarkastuksissa, joita on vuoden aikana tehty noin 900 työpaikalla. Joka toisessa työpaikassa oli puutteita, ja noin 40 tapausta on johtanut poliisitutkintaan.

Lain edellyttämiä papereita ulkomaalaisista työntekijöistä säilytettiin vain joka neljännellä työpaikalla. Yli puolet työnantajista oli jättänyt varmistamatta työntekijän työskentelyoikeuden.

Suurin osa tarkastuksista tehtiin eteläisessä Suomessa, jossa on enemmistö ulkomaalaisista työntekijöistä. Tarkastuksia tehtiin lähinnä rakennus-, metalli- ja siivousaloilla sekä majoitus- ja ravitsemusalalla, koska niissä tiedettiin entuudestaan olevan ongelmia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.