Mainos

HS: Sompasaunassa seksuaalista häirintää – tuijottelua, kommentointia ja itsetyydytystä

Osa helsinkiläisen Sompasaunan asiakkaista on kohdannut saunalla seksuaalista häirintää, uutisoi Helsingin Sanomat.

Vapaaehtoisvoimin toimiva Sompasauna tarjoaa ilmaiset löylyt Helsingin Sompasaaressa. Osa saunojista on kuitenkin kohdannut saunalla seksuaalista häirintää.

Helsingin Sanomien haastattelema Liila Jokelin kertoo lehdelle joutuneensa ystäviensä kanssa noin 45-vuotiaiden miesten ahdistelemaksi. Miehet olivat kommentoineet saunassa naisten vartaloita ja yhdellä heistä oli erektio.

Naiset poistuivat hetkeksi pienempään saunaan, mutta palattuaan takaisin isomman saunan puolelle, epäasiallinen käytös jatkui.

Jokelin kertoi kokemuksistaan Sompasaaren Facebook-seinällä. Julkaisuun tuli useita kommentteja naisilta, jotka kertoivat kokeneensa ahdistelua saunalla. Eräs heistä kertoo miehen tuijottaneen häntä saunassa herkeämättä ja tyydyttäneen samalla itseään.

Sompasaunaseuran puheenjohtaja Panu Finnilä kertoo Helsingin Sanomille, että ahdistelutapauksia on ilmennyt jo viime kesänä. Finnilän mukaan ahdisteluun puututaan antamalla huomautuksia ja porttikieltoja. Myös Jokelinin seuruetta ahdistelleille miehille on annettu huomautus.

Finnilän mukaan tapauksia on tullut ilmi saunan kävijämäärään nähden todella vähän. Toistaiseksi ahdisteluista ei ole tehty ilmoituksia poliisille. Finnilän mukaan kyse on yleensä häiritsevästä käytöksestä, jonka ei katsota sopivan saunaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.