Ruotsalaisuimahallissa yli tusina ahdistelutapausta – erilliset porealtaat miehille ja naisille

Tukholmalaisuimahallin nuorimmat ahdistelun uhrit olivat vain kymmenvuotiaita.

Tukholman Södermalmilla sijaitsevassa Eriksdalsbadetin uimahallissa on otettu radikaalit toimenpiteet käyttöön toistuvia seksuaalisia ahdistelutapauksia vastaan. 

Eriksdalsbadet on noussut otsikoihin viime vuonna varsin synkästä syystä. Vilkkaassa uintikeskuksessa on tapahtunut poikkeuksellisen monta seksuaalista ahdistelutapausta.

Viime vuonna poliisin tietoon tuli peräti 14 tapausta, jossa oli ahdisteltu seksuaalisesti eri ikäisiä ihmisiä.

 – Määrä on erittäin suuri, Södermalmin poliisipäällikkö Peter Ågren myöntää Aftonbladetille. 

Lehtitietojen mukaan ahdistelutapauksista seitsemän tapahtui alle 15-vuotiaille tytöille. Aftonbladetin mukaan nuorimmat ahdistelun kohteeksi joutuneet olivat vasta lapsia.

Esimerkiksi kaksi kymmenvuotiasta tyttöä joutuivat viime vuoden lokakuussa 16-vuotiaan pojan ahdistelun kohteeksi uimahallin vesiliukumäessä.

Aftonbladet-lehti kertoo, että uimahallissa on tehty muutoksia ahdistelusuman vuoksi. Keskuksessa otettiin esimerkiksi viime viikolla käyttöön erilliset porealtaat miehille ja naisille.

Uimahalliin suunnitellaan myös useita valvontakameroita.

Poliisin mielestä uimahallin toimenpiteet ja erilliset porealtaat ovat askel parempaan suuntaan.

– Vaikka tilanteessa ei tapahtuisi seksuaalista ahdistelua, saattaa monet tytöt tuntea turvattomuutta. Siksi on hyvä, että tämänkaltainen järjestely on tehty, poliisipäällikkö sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat