Salon sairaalassa epäillään tapahtuneen potilaan murha – myrkytys paljastui vasta yli puoli vuotta myöhemmin

Poliisi epäilee täysi-ikäisen nuoren naispotilaan tulleen murhatuksi salolaisessa sairaalassa vappuaattona 2017.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Tapaus kävi mukaan ilmi vasta yli puoli vuotta kuoleman jälkeen, kun potilaan kehosta löydettiin nukutusainetta, jota ei potilaanhoidossa oltu käytetty. Poliisi on kuulustellut useita henkilöitä, mutta ketään ei ole otettu kiinni.

– Noin yhden käden sormilla on laskettavissa epäiltyinä kuulusteltujen henkilöiden määrä. Todistajia on päälle kuulusteltu vielä erillinen joukko, tapauksen tutkinnanjohtaja Juha Kainonen Lounais-Suomen poliisista kertoo.

Poliisi kertoo Helsingin Sanomien jutussa, ettei usko kaikkien kuulusteltujen kertoneen heille kaikkea tietämäänsä. Ainakin osa epäillyistä oli tekoaikaan sairaalan henkilökuntaa. Poliisi ei ota kantaa siihen, onko rikoksen taustalla yksittäinen tekijä vai useampi yksissä tuumin toiminut taho. Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, miksi joku uhrin olisi halunnut tappaa.

Poliisi joutunut tutkimaan tekoa takamatkalta

Tapausta tutkitaan murhana uhrin puolustuskyvyttömyyden vuoksi. Poliisi ei pitkällisestä tutkinnasta huolimatta ole tiedottanut rikosepäilystä, vaan tehnyt tutkimuksia kaikessa hiljaisuudessa. Kainonne kommentoi, että pitkä aika rikoksen ja sen ilmitulon välillä aihettaa muun muassa sen, ettei esimerkiksi kaikkia rikospaikkatutkinnan keinoja voitu hyödyntää.

– Tällaisia hidasteita tulee tämän takia, hän kuvailee.

Hän ei tässä vaiheessa voi avata tutkinnan aikataulua.

– Ei ainakaan lähitulevaisuudessa ole valmista varmastikaan tulossa, hän toteaa.

Uskotaan yksittäistapaukseksi

Poliisi uskoo selvitystensä perusteella kyseen olevan yksittäisestä rikostapauksesta.

– Selvityksen mukaan ei ole viitteitä muista tapauksista, Kainonen kertoo. 

Hän kuvailee tapauksen olevan harvinainen jopa henkirikokseksi. Hän kiittelee Suomessa tehtäviä kuolemansyyn selvittämisiä siitä, että tällaisetkin tekotavat paljastuvat.

– Jos näin ei meneteltäisi, siinä olisi mahdollisuus, että tällainen jäsii havaitsematta.

Lue myös:

    Uusimmat