Mainos

HS: Nämä 5 asiaa vaikuttavat taksikuskin autovalintaan

Helsingin Sanomien haastattelema asiantuntija kertoo, että alan ammattilaisten autovalinnoissa painaa viisi asiaa.

Kerroimme aiemmin tässä kuussa, että tämän hetken suosituin uusi taksiauto on Volvo. S90 / V90 syrjäytti niukasti kärkipaikkaa hallineen E-sarjan Mercedes-Benzin.

Mikäli kaikki liikenteessä olevat taksit laitetaan järjestykseen niiden merkin yleisyyden mukaan, on Mercedes-Benz edelleen ykkönen. Kakkosena tulee Volkswagen ja Volvo on kolmas.

Helsingin Sanomat kysyi Taksiliiton tekniseltä asiantuntijalta Ville Jaakolalta, mitkä asiat vaikuttavat taksikuskien autovalintoihin.

Koko

Taksin täytyy olla suuri, jotta sinne mahtuu niin asiakkaat kuin heidän tavaratkin.

Maine

Auton tulee Jaakolan mukaan olla sellaisessa maineessa, että se kestää paljon kilometrejä ja että sen saa nopeasti takaisin liikenteeseen, jos jotain sattuu hajoamaan.

Huoltopalvelut

Maahantuojan tarjoamat huoltopalvelut ovat merkittävä vaikutin autovalinnassa. Esimerkiksi Mersuihin ja Volvoihin huoltopalveluita on saatavissa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Jaakolan mukaan joillakin alueilla jonkin tietyn merkin maahantuoja on panostanut taksien huoltopalveluihin erityisen paljon. Näin on Jaakolan mukaan tapahtunut muun muassa Kuopiossa, jossa Skoda on poikkeuksellisen suosittu taksikuskien keskuudessa.

Mukavuus

Taksikuskin työpäivä kuluu enimmäkseen kuljettajan penkillä istuen, joten sen tulee olla mukava. Ergonomiaan liittyvät lisävarusteet ovatkin takseissa suosittuja.

Taloudellisuus

Jaakolan mukaan taksit ovat harvoin mallistonsa tehokkaimpia versioita. Ylimääräisestä tehosta ei ole juuri hyötyä, mutta lompakkoa se rokottaa niin hankintavaiheessa kuin polttoainekustannustenkin muodossa. Taloudellisuuteen vaikuttaa myös auton jälleenmyyntiarvo, joka suosituissa taksimalleissa onkin varsin hyvä.

***

1:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.