Mainos

HS:n mittaus: Perussuomalaisten kannatus uuteen ennätykseen

Perussuomalaisten kannatus on jälleen noussut uuteen ennätykseen, kertoo Helsingin Sanomien gallup. Kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus on tasoissa SDP:n kanssa, 17,9 prosentissa.

SDP:n puoluesihteerin Mikael Jungnerin mielestä nyt on aiheellista puhua neljästä keskisuuresta puolueesta. Tuloksissa hän ei silti näe hötkyilyn aihetta.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) sanoo puolestaan odottavansa jo, että pääsisi perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kanssa vaalikeskusteluihin.

- Odotan jo, että vaalikeskusteluissa päästäisiin asiaan, Kiviniemi totesi keskustan talouspoliittista ohjelmaa esitelleessä tiedotustilaisuudessa.

Yli 20 prosentin kannatukseen ylsi kyselyssä vain kokoomus, joka on säilyttänyt kärkiasemansa 20,2 prosentin kannatuksella. Toisena oli keskusta 18,2 prosentillaan.

Vihreiden (8,8) ja vasemmistoliiton (8,0) kannatusluvut ovat pysyneet melko vakaina. Sekä kristillisdemokraattien että RKP:n kannatus oli 4,0 prosenttia.

TNS-Gallupin toteuttamaan mielipidemittaukseen haastateltiin 2183 ihmistä. Virhemarginaali on suurien puolueiden kohdalla noin kaksi prosenttia molempiin suuntiin.

MTV3:n viime viikolla julkistama kannatusmittaus antoi hyvin samansuuntaisen tuloksen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.