HS: Koirat tehohoitoon – söivät lenkillä kannabista Espoossa

Helsingin Sanomat uutisoi ainakin kolmesta koirasta, jotka ovat joutuneet tehohoitoon niiden syötyä kannabista Espoon Latokasken alueella.

9-vuotiaan kultaisennoutajan omistaja Seija Mettälä arveli koiransa syöneen metsään lumen alle haudattua kannabiksen perkuujätettä.

Mettälä oli viime viikolla lenkillä kahden koiransa kanssa, kun toinen koirista oli alkanut syömään jotain maasta. Komennoista huolimatta koira oli vielä kertaalleen palannut samaan paikkaan syömään. Mettälä ei tiennyt, mitä koira oli maasta tonkinut, mutta sen suupielet olivat vihreät.

Samana iltana koiran vointi oli muuttunut huonoksi. Eläimeltä muun muassa pettivät takajalat. Koira vietiin eläinsairaalaan, jossa sen oireita epäiltiin neurologisiksi.

Mettälä palasi lääkärikäynnin jälkeen tapahtumapaikalle ottamaan koiran syömästä kasvista näytteen ja kuvia. Näiden perusteella tuttu poliisi osasi arvella koiran syömää kasvia kannabikseksi, jonka perusteella koiraa hoidettiin eläinlääkärissä kannabismyrkytyksenä, HS uutisoi.

"Onneksi hyvin harvinaisia"

Uutisen mukaan myös toista samalla alueella liikkunutta koiraa on hoidettu vastaavien oireiden perusteella.

Evidensian Tammiston eläinsairaalan viestintäasiantuntija Suvi Salminen vahvistaa sähköpostilla MTV Uutisille, että heidän eläinsairaalassa oli viime viikolla hoidossa kaksi koiraa, joiden epäiltiin syöneen kannabista.

– Yleisesti ottaen tällaiset tapaukset ovat onneksi hyvin harvinaisia, Salminen kertoo.

Länsi-Uudenmaan poliisille ei vielä maanantaina kysyttäessä oltu tehty ilmoitusta koirien tapauksesta.

 

Lue myös:

    Uusimmat